2013. április 04.

Sok lehetőséget elpuskáznak az eladók az építőanyag-kereskedésekben

Sok lehetőséget elpuskáznak az eladók az építőanyag-kereskedésekben

Az értékesítés hatékonyságának a javítása áll az Első Magyar Építőanyag-és Burkolatkereskedők Hálózat 2013. évi programjának fókuszában: Mébker Értékesítési Akadémia néven indulnak képzések tagkereskedések eladói részére – derült ki a kezdeményezés mögött álló Mapei cég sajtótájékoztatóján. 

A Mapei Kft. egy 2012 novemberében végzett felmérés során 150 partnerénél végzett próbavásárlásokat, valamint 300 partnertől írásbeli ajánlatokat kért. A felmérés eredménye azt mutatta, hogy átlagosan a lehetőségek 70-80 százalékát „elpuskázzák" a kereskedők az eladók nem megfelelő tudása miatt. A segítési szándék a legtöbb eladóban megvan, azonban hiányzik a korszerű értékesítési tudás. Ezért a Mébker útjára indítja az Értékesítési Akadémiát, melynek keretében több napos, gyakorlatorientált tréningen tanulhatnak az eladók – mondta a tájékoztatón Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója (képünkön).

Az Első Magyar Építőanyag-és Burkolatkereskedők Hálózat (Mébker) 2011-ben alakult a Mapei kezdeményezésére. Célja a tagok forgalmának növelése, a sikeresebb és eredményesebb piaci működés. A hálózat tagjai használhatják a szervezet védjegyét, és élvezhetik az ezzel járó beszerzési kedvezményeket, marketingtámogatást és képzéseket – hallhattuk a rendezvényen.

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, hamarosan indul az internetes „Szakemberajánló": a Mapei Kft. új szolgáltatásának célja, hogy minősített szakemberek ajánlásával a szakembert kereső magánépíttetők, felújítók legnagyobb kockázatát csökkentse.

A hamarosan induló oldalon a megrendelő egy rövid űrlap kitöltésével jelzi az igényeit, hogy milyen munkát, mikor, hol szeretne elvégeztetni. Ezután a Mapei Szakemberajánló munkatársai két órán belül megkeresik a lakóhelyéhez legközelebb eső, minősített szakembert.

A rendszerbe azok a kis kivitelező cégek, egyéni vállalkozók kerülhetnek be, amelye megfelelnek a Mapei Kft. által meghatározott szempontoknak, valamint elfogadják a Szakemberajánló etikai kódexét. Emellett a szakemberek vállalják, hogy a rendszer által szerzett kivitelezéseknél lehetőség szerint Mapei-termékekkel dolgoznak. 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog