2010. március 15.

Belsőépítészeti lapok szárazfalazáshoz, burkoláshoz

Belsőépítészeti lapok szárazfalazáshoz, burkoláshoz

A tűzgátló és nedvességálló, hang- és hőszigetelő Fermacell gipszrost lapok az épületek bármely helyiségében alkalmazhatók: mennyezetburkolástól szerelt falak készítéséig, párás helyiségek burkolásától a padlófelújításig, pincétől a padlásig.

A tűzgátló és nedves térben is használható Fermacell belsőépítészeti gipszrost lap kiemelkedő mechanikai szilárdságát és előnyös épületbiológiai tulajdonságait a különleges gyártási eljárás során kapja. A lapok újrahasznosítással nyert papírrostokból, gipszből és vízből készülnek – egyéb kötőanyag alkalmazása nélkül. A gyártás számítógép vezérelte gyártósoron történik, ahol az alapanyagokat magas nyomáson nagy szilárdságú és szagtalan lapokká préselik, megszárítják, majd formára vágják.

Belsőépítészeti lapok szárazfalazáshoz, burkoláshoz Belsőépítészeti lapok szárazfalazáshoz, burkoláshoz

A homogén felépítés és a rostbetét különlegesen stabillá, terhelhetővé és univerzálisan alkalmazhatóvá teszi a Fermacell-lapokat. A rostos gipszlapok bemetszhetők, törhetők, fűrészelhetők, gyalulhatók, fúrhatók, és egyszerűen, csavarokkal vagy kapcsokkal rögzíthetők a fogadószerkezetre. Biztonsággal rögzíthetők rajtuk akár szekrények, polcok is úgy, hogy a függesztőcsavarok nem érik el a lapok alatti fogadószerkezetet. (A 12,5 mm vastag Fermacell-lapban lévő üreges dübeles csavar maximum 50 kg konzolterhelést bír el.)

Belsőépítészeti lapok szárazfalazáshoz, burkoláshozBelsőépítészeti lapok szárazfalazáshoz, burkoláshoz

Az építőlapok illesztőfugái a Fermacell fugaragasztó használatával egyszerűen, gyorsan elfedhetők. A Fermacell gyárilag alapozott kivitelben készül, így közvetlenül festhető, tapétázható vagy csempézhető.

 

Belsőépítészeti lapok szárazfalazáshoz, burkoláshoz

A Fermacell alkalmazási lehetőségei: Tetőtéri kivitelezések, Hangszigetelő előtéthéjak, Párás helyiségek burkolása, Padlószerkezetek kialakítása, Födémszerkezetek készítése, Lépészaj-csökkentés, hőszigetelés, tűzvédelem, Szerelt falak építése, Hőszigetelés

 

A Fermacell lapok típusai

• A kényelmesen kezelhető 10 mm vastag, 150x100 cm-es lapok praktikus megoldást nyújtanak mennyezetburkolásokhoz, tetőtér-kiépítésekhez, illetve -felújításokhoz, válaszfalakhoz.

Belsőépítészeti lapok szárazfalazáshoz, burkoláshoz

• A szokásos beltérmagasságok szerinti hosszakban kapható, 10–18 mm vastag Fermacell-lapokkal gazdaságosan és egyszerűen építhetők szerelt falak. A legnagyobb (254x600 cm-es) gipszlapok alkalmasak például előregyártott építmények, illetve faépületek fal-, födém- és tetőszerkezeteinek burkolására.

Belsőépítészeti lapok szárazfalazáshoz, burkoláshoz

• A lépészaj- és hőszigetelő, tűzálló esztrichelemek régi és új épületek kisebb, vagy nagy várható terhelésű födémszerkezeteinek kialakítására alkalmasak.

• A különböző vastagságokban, 150x100 cm-es méretben, párazáró réteggel, illetve anélkül készülő hőszigetelő kombinált lapok utólagos hőszigeteléshez nyújtanak praktikus megoldást.

• A cementkötéses, üvegszállal erősített, szendvicsszerkezetű HD-építőlapok homlokzatburkolásra alkalmasak.

Belsőépítészeti lapok szárazfalazáshoz, burkoláshoz

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog