2010. április 03.

Hab a téglán – kiemelt elismerés a Porotherm Dryfix technológiának

Hab a téglán – kiemelt elismerés a Porotherm Dryfix technológiának

A Magyar Innovációs Szövetségtől a kiemelt elismerésről szóló oklevelet vehette át a napokban a Wienerberger Téglaipari Zrt. nevében Norbert Schwarzmüller vezérigazgató. Az elismerést a magyar vállalat a hazai piacra 2009-ben bevezetett Porotherm Dryfix falazási technológiáért kapta.

Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, a bíráló bizottság elnöke az átadón elmondta: a zsűri a beadott pályázatok értékelésénél idén is több szempontot vizsgált; az innováció újszerűségén, gazdasági eredményességén túl, annak társadalmi hasznosságát is figyelembe véve.

Hab a téglán – kiemelt elismerés a Porotherm Dryfix technológiának

Norbert Schwarzmüller vezérigazgatónak Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter és dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke adja át az elismerő oklevelet

 

A Dryfix rendszerben a falazóelem és a kötőanyag speciális kapcsolata révén olyan építési rendszer jön létre, mely a Dryfix ragasztóhabnak köszönhetően akár -5°C foktól is alkalmazható. Ez olyan speciális pur-hab alapú ragasztó, mely gyorsan köt, és nagy kötőerővel rendelkezik. A ragasztóhab az építőiparban már ismeretes pur-hab flakonos kiszerelésben kerül a felhasználóhoz, amely nagyban könnyíti a bedolgozását, ugyanis nincs szükség külön célszerszámra, mellyel fel kell hordani és el kell egyengetni a falazat sorai közti kötőanyagot. A bedolgozás így gyorsabbá válik, nincs szükség habarcskeverésre, a célszerszámok hosszadalmas tisztogatására sem, a kifújópisztoly egy egyszerű mozdulattal tisztítható. A falazás sebessége a Profi falazáshoz képest akár 30 %-kal is gyorsabb lehet. Hagyományos falazási módokhoz képest pedig 50%-os sebességnövekedés tapasztalható – írja a technológiáról a Wienerberger honlapja.

Hab a téglán – kiemelt elismerés a Porotherm Dryfix technológiának

 

A Paksi Atomerőmű kapta a nagydíjat

A Magyar Innovációs Szövetség által 1991-ben alapított Innovációs Nagydíjjal minden esztendőben az előző év legnagyobb jelentőségű és gazdaságilag eredményes innovációját ismerik el. A Nagydíjat idén a Paksi Atomerőmű Zrt. nyerte el, az általa megvalósított „Teljesítménynövelés a Paksi Atomerőmű blokkjain” című innovációért.

A Nagydíjon felül a zsűri még hat pályázatot jutalmazott Innovációs Díjjal, további hat innovációt pedig kiemelt elismerésben részesített.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog