2023. május 17.

Black Collection – új, hosszabb élettartamú tetőfóliák a Tondach kínálatában

Black Collection – új, hosszabb élettartamú tetőfóliák a Tondach kínálatában

A Wienerberger Zrt., a Tondach kerámia tetőcserepek gyártója, két új, továbbfejlesztett tetőfóliát kínál partnereinek. A FOL N Black és FOL K Black tetőfóliák megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek, hosszú élettartamukkal és univerzális alkalmazhatóságukkal kiváló választást jelentenek az építkezőknek és a felújítóknak.

Mindkét tetőfólia fekete színű és továbbfejlesztett változatai a korábbi piros színű fóliáknak. A speciális gyártástechnológia magasabb szakítószilárdságot, magasabb hőállóságot és jobb UV állóságot eredményez. Az új Tondach Black fóliák hosszabb élettartamúak, és hosszabb ideig használhatók ideiglenes fedésként.

Black Collection – új, hosszabb élettartamú tetőfóliák a Tondach kínálatában

A FOL N Black tetőfólia 120 g súlyú és szabadon átlapolt alátéthéjazatok kialakítására alkalmas. A FOL K Black 145 g súlyú, dupla ragasztósávval ellátott fólia, mely teljes deszkázatra is fektethető, így fokozottan vízzáró vagy szélzáró héjazat kialakításához is kiváló.

Mindkét termék kétkomponensű száltechnológiával készül. Az erősített magnak és a különleges tapadású külső rétegnek köszönhetően magasabb szakítószilárdság érhető el azonos felületsúly mellett.

Újdonság továbbá a gyártási folyamatban, hogy a funkciómembrán olvadékként kerül a két, erősített száltechnológiájú fedőréteg közé, azaz a membrán nem szilárd halmazállapotban kerül a hordozórétegek közé, hanem bevonatként viszik fel az első hordozórétegre, végül a második hordozóréteget hőpréssel illesztik.

A csúcstechnológiájú gyártási folyamat nem csak nagyobb szakítószilárdságot, de különösen erős és tartós rétegösszetartást, jobb UV állóságot és a magas, 100 °C hőállóságot eredményez. Ezáltal az új Black fóliák a Tondach Wevolt, vagy egyéb tetősíkba integrált PV panelek alatt is alkalmazhatók költséghatékony megoldásként.

 

További termékinformáció:
Tondach Tetőcserép - Gyártói oldal - Wienerberger Magyarország

 

Szaktanácsadó kollégáink elérhetőségét az alábbi linken találja:
Értékesítési szaktanácsadás - Wienerberger Magyarország

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

2023. szeptember 21-étől csak e-Papír szolgáltatáson keresztül nyújthatók be az elektronikus, közigazgatási keresetek

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (1. rész)

épjog