2010. május 09.

Kiemelkedően tartós fémtetők

Kiemelkedően tartós fémtetők

Az alumíniumtetőket és homlokzatburkolatokat gyártó Prefa olyan speciális technológiát fejlesztett ki, amivel az – egyébként sem nem rozsdásodó, sem nem törő – alumíniumot még erősebbé és megbízhatóbbá teszi. A Prefa P.10 az első alumíniumbevonat, mely matt megjelenésű, mégis UV- és időjárásálló, valamint színtartó.

Az egyre szélsőségesebb időjárási körülményeknek elsősorban a ház teteje van kitéve. A viharokon, jégesőn, hóterhen és hőingadozáson kívül már erős egyéb terhelések (savaseső, kipufogógázok, kémiailag agresszív légkör stb.) is érik az épületeket, melyek csökkentik a tetőszerkezetek élettartamát, és mind az alapanyagukat, mind a felületüket károsítják.

A Prefa által kifejlesztett új bevonat úgynevezett coil coating eljárással, mintegy 20 lépcsőben készül, melynek során a festéket két rétegben beleégetik a tető- és homlokzatburkoló elemek felületébe. A felhordáskor alakítható felületű, nehézfémet nem tartalmazó festékréteg száradás után tartósan ellenáll a hőmérséklet ingadozásainak és az időjárás viszontagságainak. A Prefa P.10 bevonat háromféle színben: antracit, rozsdavörös és világosszürke változatokban rendelhető, stukkó, vagy sima felülettel.

Kiemelkedően tartós fémtetők

Az alumínium olyan alapanyag, ami hosszú élettartama és tartóssága miatt bármilyen körülmények között megállja a helyét; a Prefa alumínium tetőfedő elemek törése pedig még az extrém időjárási körülmények között is kizárt. Az új bevonat forradalmisága abban rejlik, hogy egyesíti magában a matt megjelenést és az UV sugárzással szembeni ellenállást – olyan matt bevonat készült, melynek különleges, csak mikroszkóp alatt látható felületi gyűrődései megannyi minimális visszaverődést eredményeznek, és amely minden eddiginél színtartóbb.

A szokványos tetőfedő anyagoknál jóval ellenállóbb, bevonatos alumíniumból készült Prefa tetők valóban időjárásálló borításként védik az épületet. Az új technológia a kivitelezők számára további előnyöket is nyújt, a burkolóelemek ugyanis könnyebben korcolhatókká és egyszerűbben javíthatóbbá váltak.

Kiemelkedően tartós fémtetők

Prefa P.10 bevonattal készülő termékek: PrefaLZ lemezszalag korcolt fedéshez, Prefa Classic és Prefa Zsindely kiselemes fedés, Prefa 20x20 homlokzatburkoló rombusz, Prefa Sidings tálcás homlokzatburkolati rendszer.

Az alumínium alapanyag és a kimagaslóan ellenálló új bevonat kombinációjával a Prefa elérte, hogy – egyedüli gyártóként – 40 éves alapanyag- és színgaranciát adhat termékeire.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

Kós Károly születésnapja, vagyis december 16-a lett a Magyar Építészet Napja

épjog