2011. április 05.

Új tetőprofil gyártását kezdi meg Magyarországon a Lindab

Új tetőprofil gyártását kezdi meg Magyarországon a Lindab

A Lindab biatorbágyi üzemében új gyártósort üzemeltek be márciusban, a termelésbővülés eredményeként további bevételnövekedést vár 2011-ben az építőipari vállalat. A mintegy 240 ezer euróból, azaz kb. 65 millió forintból megvalósult beruházásnak köszönhetően a mostantól úttörő, modern tetőprofil előállítását kezdi meg Magyarországon.

„Az innováció leglényegesebb eleme az, hogy a termék szerelésre kész állapotban gördül ki a gyártósorról, tehát nincs szükség külön rögzítő segédelemek és korczáró alkalmazására” – idézi a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény Kotormán Istvánt, a Lindab fejlesztési és oktatási vezetőjét. A kemény acéllemezből készülő síklemez tetőprofilok tetőfedéskor egyszerűen és gyorsan egybepattinthatóak. Éves szinten hozzávetőlegesen 350 ezer m² tetőprofil előállítását tervezi a cég az új gyártósoron.

A kétféle profilmagassággal készülő „Click” tetőprofil (25 ill. 38 mm) háromféle bevonattal, és összesen 17 különféle színben készül majd a biatorbágyi üzemben. Az új, clickes, azaz pattintós technológiával készülő modern, gyorsan felhelyezhető tetőelem remekül kiegészíti a Lindab kínálatában eddig szereplő korcolt tetőket, valamint az exkluzív PLX lágylemezeket. Az új termék megjelenésében az utóbbihoz nagyon hasonló, de a lágylemeznél olcsóbb és egyszerűebben szerelhető, ezáltal a Magyarországon gyakori tetőformákon gazdaságosabb síklemez fedési rendszer bevezetését teszi lehetővé. Az új terméket az április 5-10. között látogatható Construma kiállításon mutatják be a nagyközönségnek.

Mint a közlemény írja, a termékfejlesztés a Lindab alapfilozófiájának szellemében született („We simplify construction” – „Egyszerűsítjük az építkezést”); a skandináv gyökerű vállalat acélipari termékei, ereszcsatorna rendszerei, tetőelemei az egyszerű és gyors szerelhetőséggel párosuló magas minőségről ismertek világszerte. Mint Kotormán István kiemeli: „A fejlesztéssel lehetővé válik a válság ellenére hazánkban is egyre gyarapodó minőségi síkfedési igények magasabb szintű és szélesebb körű kielégítése.”

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog