2012. szeptember 25.

A jó garázskapu csökkenti a fűtésköltséget

A jó garázskapu csökkenti a fűtésköltséget

A Hörmann legújabb garázskapu-meghajtásának (SupraMatic 3) energiafogyasztása napi öt kapunyitási ciklus esetén is évente csak körülbelül 900 forintba kerül. A Hörmann az új rendszer energetikai előnyeit próbabeépítéssel igazolta: az épület energiafogyasztása lényegesen csökkent, a kapu akár 7 év alatt is behozhatja az árát.

Ma már nemcsak a garázskapu árát, praktikusságát, a biztonságot vagy a megjelenést figyelik a vásárlók, egyre nagyobb figyelmet szentelnek a megfelelő garázskapu-meghajtás kiválasztására is, mert ezzel időt és energiát takaríthatnak meg, azaz költségeiket is csökkenthetik.

A SupraMatic 3 meghajtásrendszer energetikai előnyeit egy teszttel igazolta a gyártó, aminek elvégzésére a független Energia-Optimum Kft. Mérnök Tanácsadó Irodát kérték fel: egy hagyományos technológiával készült földszintes családi ház régi típusú, hőszigetelés nélküli, rosszul záródó garázskapuját cserélték ki a legújabb Hörmann típusúra, majd folyamatosan mérték az épület fűtési energia igényét. A mérésekből egyértelműen kiderült, hogy az új Hörmann garázskapuval szerelt épület energiafogyasztása lényegesen alacsonyabb: az épület D energiaosztályúvá vált, míg korábban csak E kategóriájú volt. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy egy új Hörmann garázskapuval évente több mint 30 ezer forint is megspórolható, ami körülbelül 7 éves megtérülést eredményezhet.

A jó garázskapu csökkenti a fűtésköltséget

A most bevezetett Bisecur rádiós garázskapunyitó rendszer nemcsak energiatakarékos, hanem biztonságos is, ugyanis olyan AES 128 bites titkosítással kódolja a rádiójelet, amelyet például az online banki szolgáltatások során is használnak. Így a rendszer lényegesen biztonságosabb, mint a meghajtásgyártók körében is használt KeeLoq-eljárás.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog