2024. februr 13.

Érintésmentes ajtóval a fertõzések terjedése ellen

Érintésmentes ajtóval a fertõzések terjedése ellen

A vírusok és baktériumok gyakran cseppfertõzés útján terjednek. A makacs kórokozók könnyen rátelepedhetnek az általunk leggyakrabban használt felületekre, mint például az ajtókilincsekre. A betegségek terjedésének elkerülése érdekében olyan nyílászárót javasolt felszerelni, amely lehetõvé teszi az érintkezés nélküli ajtónyitást, illetve -zárást.

A járványügyi tájékoztatások szerint nem minden fertõzött mutat tüneteket, ennek ellenére érdemes kiemelten betartani a közvetlen környezetünkre vonatkozó higiéniai elõírásokat. Ha el kell hagyni otthonunkat, viseljünk kesztyût vagy használjunk gyakran kézfertõtlenítõt. Amennyiben köhögnünk vagy tüsszentenünk kell, igyekezzük azt a könyökhajlatba tenni és az elsõ adandó alkalommal mossunk alaposan kezet! Azonban a baktériumok nem csak a levegõben, vagy cseppfertõzéssel terjednek, könnyen megtalálhatóak a gyakran használt felületeken, például ajtókilincseken, akár az otthonunkban, munkahelyünkön, középületekben vagy az egészségügyi intézményekben.

Érintésmentes ajtóval a fertõzések terjedése ellen

Az esetleges fertõzés elkerüléséért olyan megoldásra van szükség, amely hatékonyan könnyíti meg az érintkezés nélküli közlekedést a helyiségek között. A Hörmann PortaMatic ajtószárny-meghajtással egyszerûen, kéziadóval vagy nyomógombbal, automata módon nyithatók és csukhatók a beltéri fa- és acélajtók. Az ajtómûködtetést egy falra szerelhetõ gomb is támogatja, amelyhez elég csak odatartania a kezét, és az ajtó érintés nélkül kinyílik. Továbbá a BiSecur rádiós rendszer segítségével is biztonságosan mûködtethetõ a meghajtás, ráadásul a házban található összes ajtó állapota könnyen lekérdezhetõ, így nem szükséges ellenõrizni az összes nyílászárót.

A meghajtás a kiegészítõ funkcióival válik teljessé, így egy hangjelzés és integrált LED világítás jelzi az ajtó nyitását, illetve csukását még az ajtómozgás elõtt. A világítás elsõsorban a sötétben vagy a rosszul megvilágított helyiségeknél nyújthat biztonságot.

Érintésmentes ajtóval a fertõzések terjedése ellen

,,Kiemelt figyelmet fordítunk olyan termékek fejlesztésére, amelyek nagy mértékben hozzájárulnak ügyfeleink kényelméhez, illetve biztonságához. Az innovatív PortaMatic ajtómeghajtás megkönnyíti a mindennapokat, emellett rendkívül higiénikus használatot biztosít” – tette hozzá Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. cégvezetõje.

A Német Gerontotechnológiai Társaság (GGT) által is bevizsgált és elismert ajtószárny-meghajtás hatékony segítséget nyújthat a mindennapokban. A technológia számos figyelemre méltó funkciója és beállítási lehetõsége mellett az áramfogyasztása is minimális. A beszerelése is rendkívül egyszerû, mindössze néhány órát vesz igénybe, emellett könnyen le is szerelhetõ, ezáltal ideális választás lehet bérelt ingatlanokban is.

(x)

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog