2013. május 29.

A silány termékekkel szemben csak a legjobb minőséggel lehet teret nyerni

A silány termékekkel szemben csak a legjobb minőséggel lehet teret nyerni

Míg a nehézépítőanyag-gyártók (tetőcserepesek, téglások stb.) napról napra működésükért küzdenek, és kormányzati stratégiát szorgalmaznak az ágazat ellehetetlenülésének kezelésére, addig vannak az építőiparnak olyan szegmensei, ahol bizakodóak, és a minőségben, a rendszerszerű termékkínálatban látják a kitörés lehetőségét.

Múlt héten több szakmai portál is közölte azt a borús iparági prognózist, miszerint az építőipari ágazat nem áll messze attól, hogy több építőanyag gyártása teljesen megszűnjön Magyarországon.

A hazai szigetelőanyag-gyártás zászlóshajóját, a Nikecell Kft.-t megvásárló Bachl-cégcsoportnál is azon dolgoznak, hogyan őrizzék meg a késlekedő gazdasági konjunktúráig a cég és termékei piacmeghatározó szerepét. A kitörési lehetőségekről, útkereséséről Varga András, a Bachl Kft. ügyvezető nyilatkozott: „Az összeolvadásnak köszönhetően növekedtek EPS-gyártókapacitásaink, amely lehetővé tette a hangsúlyosabb piaci jelenlétet. Bízunk benne, hogy ez nagyobb jövedelmezőséget is eredményez majd. Továbbá működési és gyártási hatékonyságunk érdekében a menedzsment áttekintette, és ha szükségesnek látta, akkor leépítette a gazdasági szempontból előnytelen területeket.”

Bár a gazdaság régóta tartó recesszióját az építőipar talán minden más szektornál jobban megérzi, mégis vannak olyan területek, ahol sikereket tudott elérni a vállalat. „Az értékesítési volument leginkább a poliuretán (PIR/PUR) hőszigetelők területén sikerült bővíteni” – folytatta Varga András. –„Az év további részében arra számítunk, hogy mérséklődni fog az energetikai és hőszigetelési beruházások csökkenése. A trend megfordulásában egyelőre nem lehet bízni, ehhez ugyanis a korábbihoz hasonló támogatási rendszer visszaállítása elengedhetetlenül szükséges lenne. A jelenlegi piaci körülmények között így csak a folyamatos termékfejlesztés és a komplex rendszerként ajánlott speciális termékek és szaktanácsadás kombinációja jelenthet kitörési pontot” – hangsúlyozta az ügyvezető.

A silány termékekkel szemben csak a legjobb minőséggel lehet teret nyerni

E törekvések jegyében a Bachl extrém időjárási körülményeknek is ellenálló poliuretán tetőszigetelő anyagot vezet be a hazai piacra, és következetesen kiáll a minőségtudatosság mellett is, aminek első látványos lépéseként a cég megszerezte a Magyar EPS-gyártók Szövetségének védjegyét. Ez a védjegy igazolja, hogy a Bachl termékei megfelelnek a rendkívül szigorú műszaki és minőségbiztosítási paramétereknek. Jelenleg az egyik kiemelt cél a védjegy minél szélesebb körű népszerűsítése, mivel a piacon felbukkanó olcsó és alacsony színvonalú termékekkel szemben csak a legjobb minőséggel lehet teret nyerni.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog