2012. november 09.

A téli időjárás ellenére is építik az Ócsai lakópark falait

A téli időjárás ellenére is építik az Ócsai lakópark falait

Budapesttől húsz percre, Ócsa központjától négy-öt kilométerre az alsópakonyi településrészen megkezdődtek a Szociális Családiház-építési program első ütemének falazási munkálatai. A nyolcvan ház műszaki átadása 150 nap múlva, február végére várható, tehát öt hónap múlva itt már nyolcvan bajba jutott devizahiteles család bérlakóháza fog állni.

A szoros határidő és a hideg miatt a kivitelező a Porotherm Profi Dryfix extra építési technológia mellett döntött. A téli időszakban ugyanis kizárólag ez a falazási technológia képes biztosítani, hogy folyamatosan épülhessenek az új otthonok. A projekt fővállalkozó kivitelezője a Veszprémber Zrt., akik a vörösiszap-katasztrófa utáni újjáépítésnél szintén a Wienerberger Téglaipari Zrt. innovatív Porotherm Profi Dryfix termékét és technológiáját alkalmazták.

A téli időjárás ellenére is építik az Ócsai lakópark falait

A hideg idő beálltával a Porotherm Profi téglatermékek és a Dryfix építési technológia lehetővé teszi, hogy a hagyományos falazási technológiákhoz képest jóval gyorsabban, téli építkezési viszonyok között is jó minőségű, hőszigetelő falazat épülhessen. A technológia ugyanis a hagyományos habarcsolástól eltérően speciális ragasztóhabot használ a felfekvő felületükön síkra csiszolt téglák összeragasztásához. A fagypont alatt, akár -5 °C-ig is megbízhatóan használható Dryfix extra ragasztóhab alkalmazása jelentősen lerövidíti a falazás munkafolyamatát, nem kell várni az épület falainak kiszáradására. Környezetvédelmi szempontból az sem mellékes, hogy a falazat építéséhez a Porotherm Profi Dryfix technológia alkalmazásával jóval kevesebb ivóvíz felhasználásra van szükség.

A téli időjárás ellenére is építik az Ócsai lakópark falait

Az alapozás után 2012. október 26-án elkezdődtek a falazási munkálatok, amelyek a Wienerberger folyamatos műszaki támogatása mellett a Veszprémber Zrt. szakemberei végeznek. A Porotherm Profi falazási technológia esetében a falazatot fogadó teljesen sík első sor elkészítése után az elemek rendkívül könnyen építhetők össze, a falazat a milliméterpontos tégláknak köszönhetően vízszintes, jóval kevesebb a hibalehetőség.

A téli időjárás ellenére is építik az Ócsai lakópark falait

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog