2022. oktber 13.

A tetõ síkjába illeszkedõ, moduláris napelemrendszer

A tetõ síkjába illeszkedõ, moduláris napelemrendszer

A Wevolt X-Tile a Tondach tetõsíkba illeszkedõ napelemes tetõmodulja, mely ötvözi a csúcstechnológiát és az esztétikumot: a tetõcserepek és a napelemes panelek egy síkban helyezkednek el, és tökéletesen fedik egymást. A modern „back contact” technológiának köszönhetõen a cellákat összekötõ vezetékek a panel hátoldalára kerülnek, így a cserepek felszíne teljesen homogén marad. A 4 cserép széles és 1 cserép hosszú elemek olyan helyeken is alkalmazhatók, ahol a hagyományos napelemek nem férnek el az esetleges áttörések miatt.

A Wevolt X-Tile napelemes tetõmodul úgy termel energiát, hogy az építtetõnek nem kell kompromisszumot kötnie az esztétikum és a dizájn terhére: a tetõ szép, letisztult formavilágú lesz. A Tondach Actua 10 kerámia tetõcseréppel kompatibilis, dupla edzett üvegbõl készült modulok a 70 milliméter átmérõjû jégesõ-csapadékszemeknek is ellenállnak, méretük miatt pedig olyan helyeken is alkalmazhatók, ahol a hagyományos napelempanelek nem férnének el. A gyártó a tetõcserépre 33 év, a napelemes egységre 30 év garanciát kínál.

A tetõ síkjába illeszkedõ, moduláris napelemrendszer

 

Hatékonyabb, ellenállóbb, könnyebben telepíthetõ

A dupla edzett üvegbõl készült, ellenálló modulokat a tetõfedõ építi be a cserepekkel együtt. Az elektromos szerelést és üzembehelyezést a Wienerberger partnere végzi, beleértve a tervezési, bekötési és engedélyeztetési szolgáltatásokat, illetve a teljes körû ügyintézést az áramszolgáltatóval.

A Wevolt napelemes tetõmodulok beépítése egyszerûbb, mint a cserépméretû napelemes megoldásoké. A dupla edzett üveg kimagasló mechanikai ellenállást eredményez, szerelés közben sem kell tartani esetleges töréstõl. A kevesebb csatlakozó nemcsak a hatékonyságrontó ellenállások számát csökkenti, de gyorsítja a kivitelezést is. Emellett nincs szükség extra anyagok beépítésére a csatlakozások kiemeléséhez.

A felhelyezést bármilyen szakképzett tetõfedõ el tudja végezni, de a Wienerberger ingyenes és teljes körû helyszíni támogatást is nyújt. A hibrid inverter technológiának köszönhetõen opcionálisan választható akkumulátorcsomagokkal akár évekkel késõbb is, külön áramszolgáltatói adminisztráció nélkül alkalmassá tehetõk energiatárolásra az otthoni napelemes rendszerek. Ez a bruttó elszámolás bevezetésekor válik majd igazán fontossá. Az akkumulátorokba nappal betermelt energiát éjszaka használják fel, az esetlegesen fennmaradó részt pedig magasabb átvételi áron lehet elszámolni.

A tetõ síkjába illeszkedõ, moduláris napelemrendszer

 

Alkalmazkodik a fogyasztók igényeihez

A Wevolt X-Tile rendszer több csomagban érhetõ el, így könnyedén a fogyasztók egyedi igényeihez alakítható. A rendszer a 3,6 kWp teljesítményû, 20 m2 felülettõl egészen 12 kWp, akár 80 m2-ig kiépíthetõ. Míg a legkisebb csomag a világítás és a háztartási gépek fogyasztását fedezi (körülbelül 4 000 kWh/év), a legnagyobb már elektromos meghajtású gépjármûvek, illetve egyéb speciális fogyasztók (magas teljesítményû informatikai eszközök, medencefûtés, külsõ burkolatfûtés) áramfogyasztásának megtermelésére is alkalmas (körülbelül 13 000 kWh/év).

A tetõ síkjába illeszkedõ, moduláris napelemrendszer

 

Kompatibilitás és ajánlatkérés

A Tondach Actua 10 új generációs, modern, sík dizájnú kerámia tetõcserép kompatibilis a WeVolt X-tile napelemes tetõmodullal. A FusionProtect felületkialakításnak köszönhetõen a kiváló mechanikai ellenállóság idõtálló esztétikával párosul. Könnyen és gyorsan beépíthetõ és elérhetõ stílusos, antracit színben. A vállalat szakemberei új építés és felújítás esetén is segítenek az ajánlatkérésben, valamint támogatást nyújtanak többek között a benapozás modellezésében, teljes körû mennyiségszámításban, valamint panelkiosztásban és teljesítménykalkulációban is.

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog