2022. prilis 21.

Egyedülálló ipari emelõkapus megoldás egy logisztikai központban

Egyedülálló ipari emelõkapus megoldás egy logisztikai központban

2021. novemberében záródott a Hörmann Hungária Kft. legújabb ipari nagy projektje, melyben egy hazai élelmiszerlánc telephelyére szállította különleges megoldásait, köztük a hazánkban elõször használt tûzgátló FHT-OD emelõkapukat. A speciális emelõkapu mellett több, mint 130 Hörmann dokkolóállást is beépítettek. A projekt újabb ékes bizonyítéka annak, hogy a német gyártó a legkülönlegesebb megrendeléseket is magas színvonalon képes kiszolgálni.

2021. márciusában indult az a projekt, melyben a Hörmann Hungária – a Market Zrt. alvállalkozó partnereként – ipari kapuk és dokkolóállomások beépítését kezdte meg egy hazai élelmiszerlánc telephelyén. A kivitelezés közel fél éven keresztül tartott, amit a speciális megoldások telepítése indokolt. Ezen idõszak alatt a Hörmann munkatársai 138 darab komplett dokkolóállást építettek ki (HTL2 rámpakiegyenlítõ, DSL, illetve DDF kaputömítés, SPUF42 szekcionált kapu), 17 darab FST30-1 OD tûzgátló tolókaput, 3 darab HS7030PU spirálgyorskaput, 13 darab FHT30-at és 3 darab FHT60 tûzgátló emelõkaput szereltek be a logisztikai központba.

Ebben a projektben kiváló hazai szakemberek közremûködésével kerültek beépítésre a Hörmann legnagyszerûbb innovációi. A Hörmann számára egy ilyen projekt rengeteg izgalmas kihívást hoz magával, de mind a szakembereink, mind az ipari termék portfoliónk megbirkózik egy ilyen feladattal” – mondta el a projekttel kapcsolatban Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezetõje.

 

Egyedülálló ipari emelõkapus megoldás egy logisztikai központban Egyedülálló ipari emelõkapus megoldás egy logisztikai központban

 

A projekt legkülönlegesebb megoldása a – hazánkban elõször használt – FHT OD emelõkapu beépítése volt. A tûzgátló ipari kapu minden olyan helyzetben megoldást kínál, amikor kevés hely áll rendelkezésre a parkolóállás számára, vagy a nyílás melletti helyet polcok vagy hasonló berendezések számára szabadon kell hagyni, így oldalra futó tûzgátló tolókapu beépítésére nincs lehetõség.

Az ipari projekt emellett egy különleges kérés elé állította a Hörmann szakembereit: -35 °C-os környezetbe kellett tûzgáltó kapukat telepítenie a cégnek. A Hörmann régóta ismert minõségi tûzgátló megoldásairól, így a négy darab speciális kapu leszállítása, beszerelése nem okozott gondot a cégnek, ahogy a majdani üzemeltetése sem fog.

A Hörmann ipari megoldásairól bõvebben az alábbi linken tájékozódhat: https://www.hormann.hu/ipar-kereskedelem-koezszfera/

(x)

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog