2014. március 22.

Egyszerűvé vált a tető anyagszükségletének összeállítása

Egyszerűvé vált a tető anyagszükségletének összeállítása

Egy beruházás költségeinek előre megtervezése nehéz feladat, amit lehetőleg pontosan kell elvégezni, figyelembe véve a beruházói érdekeket is. Ennek megkönnyítésére olyan eszközt fejlesztett ki a Bramac, amivel egyszerűen és gyorsan elkészíthető a tető anyagszükségletének összeállítása és beárazása.

Pontos költségvetés készítése alapos szakmai és termékismeretet igényel, hiszen a költségvetés annál pontosabb lesz, minél mélyebben tudunk belemenni a részletek megtervezésébe. Ugyanakkor szeretnénk ezt a munkát minél kevesebb időráfordítással elkészíteni. Ezekkel a feladatokkal a tapasztalt kollégák boldogulnak legkönnyebben, hiszen ők kiterjedtebb termékismeretekkel rendelkeznek.

A tetőkhöz, különösen az összetett tetőformákhoz szükséges elemek összeállítása bonyolult feladat, mert egyrészt nagyon széles skáláról válogathatók össze a különböző kiegészítők, másrészt a tetőkkel szemben támasztott követelmények mára megsokasodtak. Gondoljunk itt az energetikai követelményekre, mint például szélzáró alátéthéjazat vagy szarufa feletti, felületfolytonos hőszigetelés, de ma már olyan fogalmakkal is találkozunk, amelyeket 10-15 éve még nem is ismertünk. Ilyenek a megújuló energiákat hasznosító napkollektoros, napelemes berendezések.

Idén olyan eszközt fejlesztett ki a Bramac, amely jelentősen lerövidíti a tetőt érintő anyagszükséglet-összeállítást és annak beárazását, mindemellett pontosabbá, kézzelfoghatóbbá teszi azt.

Az eszköz egy internetes felületen működő szoftver, amely a bramac.tetokonfigurator.hu oldalon érhető el. A számítások elvégzéséhez elegendő néhány – elsősorban a tető méreteit jellemző – adat. A programban lépésről lépésre haladva választható ki a tetőcserép típusa, az ahhoz tartozó rendszerelemekkel együtt. Részletes termékismeret nem szükséges, ugyanis a programban megtalálható a termékek rövid, lényegre törő leírása, így az igényeknek leginkább megfelelő termék választható. A program a csomagolási egységeknek megfelelően számítja a szükséges mennyiségeket, így az ajánlat felhasználható megrendeléshez is. Mivel a napelemes, napkollektoros rendszerek ma már szorosan kapcsolódnak tetőkhöz, ezek a rendszerek is egyszerűen, gyorsan összeállíthatók, figyelembe véve az épületet használók igényeit.

A program által számított mennyiségek természetesen árral együtt jelennek meg, méghozzá nem a rossz, de megszokott hazai gyakorlat szerint listaáron, hanem a kereskedelemben elérhető kedvezményekkel csökkentett ár jelenik meg, ezzel még reálisabbá téve az konfigurációt.

A program itt elérhető >>

A program használata egyszerű, a lépések következetesek, ennek ellenére oktatófilm is készült használatához, mely itt elérhető >>

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog