Építészkongresszus

2018. április 20.

Életterek alakítása fénnyel és előreugró falszakaszokkal

Életterek alakítása fénnyel és előreugró falszakaszokkal

A modern világítástechnika kreatív és dekoratív téralkotásra is lehetőséget nyújt. A Schlüter-Liprotec LED-fényprofil-technikája bármilyen megvilágításra alkalmas, akár lágy pihentető fényre van szükség nyugalmi zónákhoz, akár semleges fényre munkaterületekhez, esetleg színes környezeti fényt szeretnénk. A Schlüter-Systems most számos intelligens újdonsággal bővítette fényprofil-technika programját: új szettekkel például gyorsan és biztonságosan készíthetők hátulról megvilágított előreugró falszakaszok (például falpanelek), de már applikáció is segíti az RGB LED-modulok kényelmes vezérlését.

Fényvezérlés applikációval

A Schlüter-Liprotec-EBR bluetooth vevőegység lehetővé teszi a mobil vezérlést az okostelefonokhoz és táblagépekhez készített Schlüter-LED-Color-Control alkalmazással. Az LT ES 8 sorozathoz tartozó színes RGB LED-csíkok ilyen módon kényelmesen beállíthatók. Az applikáció az iOS és Android készülékekhez ingyenesen letölthető az applikáció Store-ból, illetve a Google Play-ből.

Életterek alakítása fénnyel és előreugró falszakaszokkal

A csekély méretei miatt helykímélő módon beépíthető vevőhöz maximum két végkészülék csatlakoztatható. A felhasználó ezek után több mint 16,7 millió színből választhat, és ennek megfelelően programozhatja a LED-modulokat. Az egyedi gyorskeresőbe 16 kedvenc szín menthető el, emellett előre be van programozva 42 különböző színátmenet, amelyeket különböző sebességekkel lehet lehívni.

Életterek alakítása fénnyel és előreugró falszakaszokkal

Kényelmes vezérlés a nagy fényinstallációkhoz is

A Schlüter-Systems a már jól bevált rádiós vezérlés mellé még egy praktikus kiegészítőt is kifejlesztett, amely különösen a nagyobb installációk esetében használható optimálisan. A master-slave rendszer lehetővé teszi az egymással összekapcsolt vevőknek egy jeladóval történő egyidejű vezérlését nagy távolságokon keresztül is. Így a LED-csíkok akár 570 méter hosszúak is lehetnek úgy, hogy azokat egy rádiós jeladó működteti. Csupán a hálózati adapterek és a jeladók közötti, illetve a jeladók egymás közötti összeköttetését kell kábelesen megoldani.

 

Új hordozóprofil az előreugró falszakaszokhoz

Az új Schlüter-Liprotec-WSK szettek lehetővé teszik a hátulról megvilágított előreugró falszakaszok egyszerű és gyors kialakítását. Választani lehet a kétoldalasan, illetve a körbefutó világítással megvilágított falkialakítás között. A kétoldalas megvilágításhoz 250 cm hosszúságú szett áll rendelkezésre, ami 70 vagy 128,5 cm szélességű konstrukciót tesz lehetővé. A körbefutó megvilágítású falszakasz formátuma 120×93 cm lehet. A világítás kialakítása során szabad kezünk van: a kereteket a megfelelő tartozékok kiválasztása adja meg. A meleg fehér, semleges fehér vagy színes, szabadon változtatható fénnyel mindenki megtalálhatja a kedvére való változatot. Az átfogó tartozékszettek a mindenkori mérethez igazodóan tartalmazzák az előre konfekcionált Schlüter-Kerdi-Board lemezeket, a hálózati adaptert, a kívánt fényhez igazodó LED-csíkot, valamint a szereléshez szükséges anyagokat.

Életterek alakítása fénnyel és előreugró falszakaszokkal

Az előreugró falszakaszokhoz összeállított szettek alapeleme az új, eloxált alumíniumból készülő Schlüter-Liprotec WSK profil. Köszönhetően annak, hogy a kábelcsatorna integrálva van a profil geometriájába, a LED-modulok beszerelése még egyszerűbbé vált. A két különböző diffúzor lemezzel való kombinálás révén közvetett vagy közvetlen világítás hozható létre. Intelligens kialakításának köszönhetően az új profil nemcsak kerámiával vagy természetes kőlapokkal burkolt előreugró falszakaszokhoz alkalmazható, hanem például szárazépítészeti elemekkel, így gipszkarton lapokkal is kombinálható.

 

Nemesacél felületek

A nemesacél armatúrákhoz vagy a minőségi záróprofilokhoz, mint például a Schlüter-Quadec-EB, jól illeszkednek az új nemesacél Liprotec profilok. A Liprotec-PB, -VB, valamint DesignBase-QD alumíniumprofilok most már eloxált, szálcsiszolt nemesacél felülettel is rendelhetők. A jól bevált profilgeometria mellett maximális eleganciát adnak a hidegburkolatnak és a fényhatásnak egyaránt.

Életterek alakítása fénnyel és előreugró falszakaszokkal

Az új szettekkel gyorsan és biztonságosan felszerelhetők elegáns fényprofil-technikával a különböző alakú előreugró falszakaszok.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog