2013. április 22.

Vékony rétegrendű padlófűtő, -hűtő rendszer

Vékony rétegrendű padlófűtő, -hűtő rendszer

A Schlüter-Bekotec-Therm kerámia klímapadló kis rétegvastagságú, energiatakarékos és gyorsan reagáló padlófűtési rendszer, mely egy szabályzóelem segítségével hűtésre is használható. Az alacsony előremenő vízhőmérsékletű rendszer meglévő, hagyományos fűtési megoldásokkal is összeépíthető.

Fűtéstechnikailag a – megfelelő szabályzatok szerint előírt – viszonylag nagy esztrichtömegnek megvan az a hátránya, hogy túl sok hőenergiát vesz fel és tárol, ezáltal a hagyományos padlófűtés csak lassan tud reagálni a hőmérséklet változásaira. A nemzetközi szabadalmi oltalom alatt álló, és idén Construma-díjat kapó Schlüter-Bekotec-Therm rendszer teljes egészében áthidalja ezt a problémát.

Vékony rétegrendű padlófűtő, -hűtő rendszer

 

A kis esztrichmennyiség gyors szabályozhatóságot tesz lehetővé

A Schlüter-Bekotec-Therm alapja a hagyományos vékonycementes vagy anhidrites esztrichréteg, ami beágyazódik a Bekotec korongos lemezbe. Az esztrich zsugorodásából adódó feszültségeket a Becotec korongmintás lemez rácsszerkezete felfogja; konstrukciós vasalásra nincs szükség, az egyenletes feszültségcsökkenés miatt pedig nem kell az esztrichet dilatációs mezőkre osztani, ami jelentősen lerövidíti a kivitelezési időt. A felhordandó esztrichnek csak 8–25 mm vastagságban kell fednie a korongokat és a fűtőcsöveket, ezáltal a korongok közötti területeken az esztrich maximális vastagsága legfeljebb 32 mm.

Vékony rétegrendű padlófűtő, -hűtő rendszer Vékony rétegrendű padlófűtő, -hűtő rendszer

A Schlüter-Ditra 25 vagy a Schlüter-Ditra-Drain 4 rétegelválasztók alkalmazásával az esztrich járható szilárdságának elérése után rögtön lerakható a kerámia- vagy természetes kőlap burkolat. A kerámia- és természetes kő burkolatok mellett más (parketta, laminált- és szőnyegpadló stb.) padlóburkolat is használható.

A viszonylag csekély esztrichmennyiség és a fűtéscsöveknek a felülethez való közelsége a hőmérséklet változásaira való gyors reagálást tesz lehetővé. A rétegelválasztó rétegnek a csempeburkolat alatt egymással összeköttetésben álló légrései révén egyenletes hőmérséklet-eloszlás érhető el. Így a Schlüter-Bekotec-Therm olyan, gyorsan reagáló kerámia klímapadló, amely nagyon alacsony előremenő hőmérséklettel, energiatakarékosan működtethető.

A Bekotec-Therm klímapadló gyors és pontos szabályozhatóságáról a rendszerhez tartozó elektronikus szabályzóelemek gondoskodnak, amelyek rádióvezérléses változatban is kaphatók.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog