2019. március 25.

Íves felületekhez is alkalmazható burkolatváltó takaróprofil

Íves felületekhez is alkalmazható burkolatváltó takaróprofil

A Schlüter-Systems KG az utóbbi időben számos olyan profilmegoldással állt elő, melyek egyrészt megkönnyítik a belsőépítészek dolgát az egyes felületek csatlakozásainak megtervezésében, másrészt frappáns választ adnak arra, miképpen valósulhat meg az átmenet az elmúlt évtizedek burkolatképzési módszerei és az új idők dizájntrendjeinek kihívásai között.

A megrendelők, mikor a belsőépítésztől a szokásostól eltérő és egyedi burkolatmegoldást kérnek, általában már nem hidegburkolatban és lábazati csempében gondolkodnak – ilyen esetekre nyújthat jó megoldást a modern és stílusos megjelenésű Designbase lábazatképző profilcsalád, mely számtalan lehetőséget kínál a padló- és falcsatlakozások kialakítására.

Íves felületekhez is alkalmazható burkolatváltó takaróprofil

Az alumíniumprofilok alkalmazhatók a faltőben lábazati csempe helyett, de kitűnő megoldást nyújtanak szögletes és kör keresztmetszetű pillérek lábazatképzésében is, a burkolat és a függőleges sík stílusos kapcsolódására.

A 6 vagy 8 cm magas alumínium takaróprofilok szálcsiszolt eloxált felülettel, illetve matt vagy mattfehér porszórt kivitelben kaphatók, melyek jól illeszkednek napjaink burkolati és falfalületképzési trendjeihez.

Íves felületekhez is alkalmazható burkolatváltó takaróprofil

A Designbase SL alapkivitel mellett a termékcsaládhoz tartozik a Designbase CQ elnevezésű kábelcsatornás változat is, amely mindamellett, hogy lehetővé teszi a kommunikációs és egyéb kábelek rejtett elvezetését, árnyékfugát is képez a profil és a falsík között.

A rendszert számos kiegészítő (toldóelem, sarok- és lezáróidomok stb.) teszi teljessé. A lábazatképző profil alsó részén található nútba rugalmas gumiperem pattintható, ami nemcsak a felmosóvíz profil mögé kerülését akadályozza meg, de kiegyenlíti a burkolati pontatlanságokat is.

Íves felületekhez is alkalmazható burkolatváltó takaróprofil

A profil MS polimer szerelőragasztóval rögzíthető a falfelületre, ami lehet nyers, látszóbeton vagy festett, tapétázott felület is.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

2021. január 1-jétől jelentősen változtak az egyszerű bejelentésre vonatkozó előírások

2021 januárjától új szabályok alapján adják ki a lakóházak hatósági bizonyítványát

A szomszédok már tájékozódhatnak az egyszerű bejelentésű épületekről is

2021-től nem csak 25 % megújuló energiával lehet teljesíteni a Közel Nulla Energiaigény követelményét

Továbbra is elektronikusan folytathatóak le a településképi és településrendezési eljárások

épjog