2013. március 14.

Esztétikus és jól működő zuhanyfolyóka

Esztétikus és jól működő zuhanyfolyóka

A síkzuhanyzókba célszerű vonalmenti vízelvezetést választani, így építéskor nem kislejtésű kúpos vagy tetraéder felületet kell a burkolónak kialakítani (ami vagy sikerül vagy nem), hanem elég a zuhanyzó alját síkban a folyóka felé „meglejtetni”, elkerülhetve ezzel a tartós tócsák, el nem vezetett pangóvizes részek kialakulását.

Az épített síkzuhanyzók nemcsak divatos, esztétikus és viszonylag olcsó megoldások, de kényelmesen használhatók is. Ez fontos szempont lehet, hiszen az egyre tartósabb anyagoknak köszönhetően a fürdőszobák egyre hosszabb távra épülnek, ezért célszerű számításba venni azt is, hogy idősebb korban nehezebb bemászni egy kádba, vagy belépni egy zuhanytálcába.

Esztétikus és jól működő zuhanyfolyóka Esztétikus és jól működő zuhanyfolyóka

A síkzuhanyzókhoz, fürdőszobák általános vízelvezetéséhez, valamint teraszokon, nagyobb közösségi vizeshelyiségekben alkalmazható Mini-Flow jó minőségű ABS műanyagól készülő, stabil, rozsdamentes ráccsal ellátott vonalmenti vízelvezető. A pontos beépíthetőséget segítik a kivehető-állítható távtartó talpak, valamint a rácskonzol szintállítási lehetősége. A folyóka rendelkezik bűzzárral, homokfogó kosárral és hajszűrővel, melyek könnyen kiemelhetők és tisztíthatók. Ezek kivételével a lefolyócsőcsonk is hozzáférhető, aminek köszönhetően a lefolyórendszer duguláselhárítása bontás nélkül megoldható.

Esztétikus és jól működő zuhanyfolyóka

A 45 l/perc átfolyási kapacitású Mini-Flow kapható előre ragasztott, burkolható fóliagallérral, illetve anélkül is, ahol a már beépített alapfóliát szabhatják, ragaszthatják a szigetelő tányérra. A folyóka beépítési magassága 85–115 mm, a bűzzár magassága 35 mm.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (3. rész) - Településtervek határideje

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (2. rész) - Településrendezési illeszkedés

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (1. rész) – A telektömb előírásai

Megismerhető az állami építési beruházások rendjéről szóló törvény tervezete

Módosultak a gázárkedvezmény igénybevétele során alkalmazandó szabályok

épjog