2014. március 17.

Fémlemez fedésű tetők biztonságos hőszigetelése

Fémlemez fedésű tetők biztonságos hőszigetelése

A hagyományos fémtetőket csavarokkal és fércelemekkel rögzítik a szerkezethez, azonban ezek perforálhatják a beépített hőszigetelést és a párazáró réteget, egy-egy pontszerű hőhidat képezve a szerkezetben. Ennek elkerülésére szolgál a Foamglas speciális megoldása: a habosított üveg hőszigetelésbe ágyazott rögzítőrendszer.

Világszerte egyre nagyobb teret hódít a fémlemezfedés; az építtetők és kivitelezők ezt az anyagot alkalmazzák mind állókorcos kialakítással, mind előregyártott formában. Ennek egyik oka, hogy fémlemezzel a legkülönlegesebb tetőformák is felöltöztethetők.

Fémlemez fedésű tetők biztonságos hőszigetelése Fémlemez fedésű tetők biztonságos hőszigetelése

A Foamglas-szal hőszigetelt fémburkolatú tetők az esztétikán túlmenően a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek mind épületfizikai szempontból, mind élettartam tekintetében. A Foamglas habosított üveg hőszigeteléssel készített fémtetők ár/érték aránya kiemelkedő. Szakszerű kivitelezés esetén a tetők karbantartási igénye minimális, megfelelnek a speciális klimatikus előírásoknak, hegyvidéki és tengerparti felhasználás esetén egyaránt, vagy akár magas belső páratartalmú (például beltéri medencés) épületekben.

A Foamglas szigetelés vízhatlan, sem pára, sem folyadék nem hatol át rajta, ezáltal a tervező kihagyhatja a hőszigetelés és a fémlemez közti légrést, utat nyitva a bonyolultabb, modernebb tetőformák megvalósíthatósága felé. Ezek a megoldások nemcsak az esztétikai igényeknek felelnek meg, hanem az energiahatékonyság kritériumait is kielégítik. Nagyfokú szerkezeti teherbírásával, zártcellás, párazáró szerkezetével és állandó termikus teljesítményével a Foamglas bizonyítottan kiállja az idő próbáját.

Fémlemez fedésű tetők biztonságos hőszigetelése Fémlemez fedésű tetők biztonságos hőszigetelése

 

Rögzítés hőhidak nélkül

A Foamglas habosított üveg hőszigetelés és a rajta elhelyezett rögzítési rendszer egyedülálló megoldást kínál a fémtetők rögzítésére. A leragasztott Foamglas teljes felületére forró bitumenbe ragasztott bitumenes vékonylemezt fektetünk. Ezt követően fogazott U alakú rögzítőelemet préselünk a Foamglas hőszigetelésbe úgy, hogy a bepréselést megelőzően a bitumenes lemez felső felületét megolvasztjuk. A fércelemek a már bepréselt U-elemekhez rögzítve helyezhetők el, így kialakítva a hőhídmentes, stabil kapcsolatot. A fércelemek és az U-elem közé teljes felületen lángolvasztással rögzített bitumenes vastaglemezt fektetünk, lezárva ezzel a rétegrendet.

Fémlemez fedések alatt a légzáró és áthatolhatatlan Foamglas szigetelést használva biztosak lehetünk abban, hogy a rendszer hosszútávon, kedvezőtlen viszonyok esetén is tökéletesen fog működni.

Fémlemez fedésű tetők biztonságos hőszigetelése

Fémlemez fedésű tetők biztonságos hőszigetelése

 

A Foamglas szigetelés további előnyei:

  • bármilyen tetőszerkezethez használható, függetlenül a tető hajlásszögétől és méretétől;
  • ellenálló hőszigetelés és párazárás egy termékben egyesítve;
  • magas nyomószilárdság;
  • magas szélteher ellenállás;
  • biztonságos, stabil megoldás;
  • hosszú élettartam az időtálló anyagok felhasználásának köszönhetően.

További információk elérhetőek a www.lambda.hu honlapon vagy szakértőnktől, Korom-Vellás Miklóstól is kérdezhetnek a +36-1-888-7101-es telefonszámon.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog