2012. november 05.

Hotel Berlin Airport: extravagáns épület színekbe burkolva

Hotel Berlin Airport: extravagáns épület színekbe burkolva

Még tartanak az építési munkálatok Európa legmodernebb repülőterén, a felújítás alattálló Berlin-Brandenburg Nemzetközi Repülőtéren (BBI). A szomszédos Hotel Berlin Airport azonban már most is kitűnik extravagáns homlokzatkialakításával: összesen 4 ezer négyzetméter Hoesch Planeel Siding borítja az épületet.

A Hoesch Planeel Siding homlokzatrendszer különleges megjelenésének titka új fejlesztésű, exkluzív matt-de-luxe színes bevonatában rejlik. A neves építész, Ralf Petersen a bevonat kilenc standard és három, ehhez a projekthez kifejlesztett egyedi színárnyalatának mindegyikét kombinálta egymással. A Planeel Siding homlokzatrendszerhez kifejlesztett matt bevonat elnyeli a környezet tükröződéseit, modern megjelenést létrehozva, és kiemelve a szálloda egyediségét.

Hotel Berlin Airport: extravagáns épület színekbe burkolva

A Planeel Siding gazdaságosan szerelhető, viszonylag keskeny, síkfelületű burkolóelem. Előfüggesztett, átszellőztetett homlokzati elemként nem csupán olyan új építményekhez ideális, mint a berlini példa, hanem régi épületek felújításához is. Emellett szinte bármilyen fogadószerkezetre szerelhető. A beépített szigeteléssel akár a passzívház hatás is elérhető.

Hotel Berlin Airport: extravagáns épület színekbe burkolva

A homlokzatrendszer maximális szabadságot nyújt a tervezőnek a kialakításban, egyidejűleg teljesítve az esztétikai és magas minőségi követelményeket. A 200, 300 és 400 milliméter szélességű elemek akár 8 méter hosszúságig feszültségmentesen szerelhetők a saját fejlesztésű vázszerkezetre. Az elemeket falazathoz hasonló kötésben fektették, így a szemlélő számára hangsúlyosan vízszintes hatású az épület képe. A rendszersínre rejtett rögzítés optimális homlokzati képet eredményez jelentősen lerövidült szerelési idővel. A BBI repülőtér megnyitását 2013-ban tervezik, a létesítmény ezután évente akár 27 millió légiutast láthat el. A saját bevásárlórészleggel rendelkező szállodában már most örömmel várják Európa egyik legkedveltebb fővárosának nemzetközi látogatóközönségét.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog