2023. december 05.

MaryAnn lakóépület, Drezda, Németország

MaryAnn lakóépület, Drezda, Németország

Idõtállóság. Esztétika. Energiahatékonyság. A modern épületekkel és azok nyílászáróival szemben standard elvárások. Izgalmas példája ennek a drezdai MaryAnn társasház, amelynek környezetét hangulatos kettõsség jellemezi.

Környezet és építészet egyensúlya

A hét emeleten 191 lakással és egy hatalmas, 250 férõhelyes mélygarázzsal kivitelezett épület lokációja már önmagában is izgalmas: míg a szomszédos utcákat a nyugalom jellemzi, a város nyüzsgõ kulturális és mûvészeti központja csupán karnyújtásnyira helyezkedik el. Ezt a két világot ötvözi az építészeti megvalósítás, a földszinti soron további 3400 négyzetméteren biztosítva helyet galériák, butikok és éttermek számára. Az társasház belsõ elrendezését kisebb-nagyobb, egy-, két- vagy négyszobás lakások formálják, balkonos és trendi tetõteraszos kialakítással. Az épület burkolatai és színvilága szolid árnyalatokkal dolgozik, anyaghasználatában dominál a meleg hatású tölgyfa. A 2021-ben elkészült épület visszafogott eleganciáját azonban nemcsak a különleges elhelyezkedés és építészet adja, homlokzatának megragadó megjelenését a Gealan aranyszínezésû ablakprofiljainak is köszönheti.

Elegáns arany izgalmas környezetben

 

Magas mûszaki hatékonyság szép keretek között

A meghatározó méretû ablakelemek a Gealan S 9000-es rendszer földtõl mennyezetig érõ profiljaival készültek, amelyek az épület színvilágához igazodva arany akrilfelülettel teszik különlegessé a megjelenést. A keskeny, szimmetrikus profilok akár három tömítési szinttel és akár 52 mm vastag, háromrétegû üveg befogadására alkalmas kivitelben is elérhetõk, azonban már az alapverzió is magas hõ- és hangszigetelési teljesítményt nyújt, támogatva az épület optimális energiafelhasználását. Ezt tovább javítja a profilba integrált Gealan-Caire szellõztetõ rendszer, amelynek hõvisszanyeréses, okosotthon-kompatibilis, hõmérséklet- és páratartalomérzékelõ szenzoralapú kivitele csukott ablakok mellett is biztosítja a légcserét.

Elegáns arany izgalmas környezetben

A nyílászárókeretek rendhagyó aranyszínezése az egyedi megjelenés mellett a hosszú élettartamot is szolgálja. A különleges felület a gyártó innovatív akrilüveges technológiájával, a Gealan-acrylcolor bevonattal készült. Ennek alapját PVC és színes akrilüveg összeolvasztása adja – így létrehozva egy extrém ellenálló, színtartó és lepattogzásmentes homogén anyagot, melyen a szennyezõdések is jelentõsen nehezebben tapadnak meg, így garantálva hosszú idõre a karbantartásmentességet.

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog