2023. augusztus 23.

Tartós és rugalmas dekorvakolatok homlokzatra

Tartós és rugalmas dekorvakolatok homlokzatra

Otthonunknak többféle módon adhatunk egyedi karaktert, de talán semmi sincs nagyobb hatással a végeredményre a falak végső kialakításánál. Sokaknak ilyenkor elsősorban a színezés vagy a festés jut eszébe, pedig a felületek struktúrája is növeli a mozgásteret. A Cemix legújabb terméke, a Magic Decor ezen a téren ad izgalmas eszközt a kezünkbe.

A Magic Decor termékcsalád tagjai speciális felületi struktúrák kivitelezésére kifejlesztett szilikon kötőanyagú vakolatok, amelyek igazán látványos megjelenést nyújtanak a homlokzati falfelületeken. Az elérhető színeknek, az alkalmazott technikai megoldásoknak és a termékváltozatok különböző tulajdonságainak köszönhetően a lehetőségek és a kombinációk száma gyakorlatilag végtelen. Ha a Magic Decor vakolatokat választjuk, csak képzelőerőnk és kreativitásunk szabhat határt számunkra. A végeredmény ráadásul nem csupán tetszetős és egyedi, hanem rendkívül tartós és időtálló is.

Tartós és rugalmas dekorvakolatok homlokzatra

 

Tartós és rugalmas dekorvakolatok homlokzatraTöltse le telefonjára az Artifex alkalmazást az Android Play Áruházból, tartsa a kamerát a kép fölé, – a kapcsolódó video lejátszása automatikusan elindul! (A korábban letöltött ARtifex alkalmazást most frissíteni kell, hogy az új képeket is felismerje.)

 

A Magic Decor család tagjai

A Cemix új termékcsaládja három tagot számlál, amelyek elsősorban a szemcseméretben különböznek egymástól:

• 2793 Magic Decor (0,2 mm szemcseméret),

• 2792 Magic Decor (1 mm szemcseméret),

• 2791 Magic Decor (2,5 mm szemcseméret).

Az eltérő finomságúra kevert anyagok segítségével eltérő tulajdonságokkal rendelkező, finom- vagy durvaszemcsés felületi struktúrák alakíthatók ki. Ezek mindegyike megfelel a legújabb, legmodernebb homlokzati trendeknek. A Magic Decorral kialakítható felületi struktúráknak alapvetően öt típusát különböztetjük meg:

• betonhatású felület,

• kőhatású felület,

• faerezetes felület,

• kefézett felület glitterrel,

• téglahatású felület.

Tartós és rugalmas dekorvakolatok homlokzatra

 

Színek és kiegészítő termékek

A Magic Decor vakolatok az Inspiration színkártya valamennyi színében kikeverhetők. Ez összesen közel 340 éle színárnyalatot jelent, így az egyedi struktúrák mellett a színválasztással is jelentősen bővíthető a látványos felületi megoldások száma.

Az új fejlesztésű vakolatok mellé a Cemix több izgalmas kiegészítő terméket is kínál. Ezek egyik csoportjába a vakolati sablonok tartoznak, amelyek segítségével izgalmas és divatos mintázatokba rendezhetők a felületi struktúrák. A kínálatban jelenleg ciklopkő, klinkertégla és laposkő sablonok érhetők el (méret: 103×88 cm), amelyek a mintázat vágásának köszönhetően sorolhatók egymáshoz.

A kiegészítő termékek másik csoportjába a vakoláshoz és a struktúrák kialakításához használható speciális szerszámok tartoznak, amelyek új dimenziókat nyitnak a kreatív alkotóerő kibontakozása előtt. A faerezet-mintázó henger természetes fa hatású, a gyűrt henger kőhatású felület kialakításához, a struktúrakefe pedig a kefés technikához használható.

A Magic Decor vakolatcsalád tökéletes kiegészítő terméke még a Decor Lazur festék, amellyel a struktúráknak mélységet adhatunk és a faburkolathatású felületeket életre kelthetjük.

Tartós és rugalmas dekorvakolatok homlokzatra

 

Fontosabb terméktulajdonságok

A 25 kg-os vödrös kiszerelésben, felhasználásra kész állapotban kapható Magic Decor vakolatok kültéren kiválóan alkalmasak a végső felület elkészítésére, és hőszigetelő rendszerek végső dekorációs rétegeként is megállják a helyüket. Ezen felül használhatók ásványi alapvakolatokra, betonfelületekre, valamint jól tapadó, ásványi és diszperziós festékekre és vakolatokra.

A szilikon kötőanyagnak köszönhetően páraáteresztő és vízlepergető felületűek. A tulajdonságok sorából érdemes kiemelni még, hogy a termékcsalád valamennyi tagja ellenálló a felületi szennyeződésekkel szemben és hosszú időn át megőrzi színének élénkségét.

A hagyományos struktúrák, mint például a klinker- vagy a betonhatású felületek kialakításakor a Magic Decor vakolatok alkalmazásával kevesebb anyagra van szükség, és kevesebb hulladék is keletkezik. Felhasználása olyan egyszerű, hogy azt akár saját magunk is kivitelezhetjük.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog