2018. július 03.

Kiváló hőszigetelésű ablakprofilok – passzívházakhoz is

Kiváló hőszigetelésű ablakprofilok – passzívházakhoz is

Az egyre magasabb műszaki tartalom iránti igény az építőiparra is hatással van: ma már a műanyag nyílászáró profilok esetében sem elégednek meg a beruházók, illetve építtetők az alacsony hőátbocsátási tényezővel és a strapabíró, minőségi kivitellel.

Az Inoutic a valós piaci igények figyelembevételével tervezte meg Eforte termékcsaládját, maximálisan eleget téve a modern építészet által támasztott esztétikai és műszaki elvárásoknak. A kiemelkedő hő- és hangszigetelés mellett a stílusról és a dizájnról sem kell lemondanunk, hiszen 40 féle szín és dekor áll rendelkezésre a kínálatban. Az Inoutic emellett olyan, egyre nagyobb jelentőségű tulajdonságokra is figyelt a tervezéskor, mint a magas betörésbiztonság és a környezetbarát előállítás.

Kiváló hőszigetelésű ablakprofilok – passzívházakhoz is

A hatkamrás, 84 mm-es beépítési mélységű profilrendszer Uf=0,95 W/m2K hőátbocsátási tényezővel rendelkezik, és megfelelő kialakítással, háromrétegű üvegezéssel tökéletes választás az alacsony energiaigényű, illetve passzívház szintű épületekbe.

„A közvetlenül a szárnyban, az üveg alatt található extra tömítés kiváló szellőzést tesz lehetővé, a megszokottnál 5 mm-rel mélyebb horonymélység pedig tovább csökkenti a hőveszteséget, és megelőzi az ablak párásodását” – mondta el Búcsi János, az Inoutic értékesítési menedzsere.

Kiváló hőszigetelésű ablakprofilok – passzívházakhoz is

Külön érdemes megemlíteni az Eforte profilok időtállóságát, amit többek között a speciális tömítési technikának köszönhet ez a termék: a tömítést közvetlenül a profilba építik be a gyártás során, és nem utólagosan húzzák be valamilyen gépi megoldással. Így nem jön létre mechanikai feszültség, és a tömítés nem zsugorodik össze, tehát nem csökken a profil szigetelőképessége az idő múlásával.

A zajosabb, nagyvárosi épületek esetében a hangszigetelés is egyre fontosabb szempont – akár lakóingatlanról van szó, akár irodaépületről. A nyugalom érdekében akár Rw=46 dB-es hangszigetelés is elérhető 24–56 mm-es üvegezési vastagsággal, üvegtől függően. Szintén rendkívül fontos tényező a betörésvédelem, így az Eforte profilok tervezésénél ezt is figyelembe vették: megfelelő kialakítással akár az RC 2 ellenállási osztály követelményeinek is eleget tehetnek.

Napjainkban a külcsín épp olyan lényeges, mint a belbecs, ezért az Eforte profilok 40 féle szín- és dekorváltozata közt mindenki találhat kedvére valót. A klasszikus fehér mellett a szürke 13 árnyalata közül lehet választani, de semmi akadálya az extravagáns vörös ablakoknak vagy a rusztikusabb, fára megszólalásig hasonló mintázatnak sem.

Sőt, a Titanium Plus különleges fémhatású fóliáival a profilok megszólalásig hasonlíthatnak az alumíniumablakokra, anélkül, hogy a rendkívül elegáns kinézet a kiváló hőszigetelés rovására menne. Nemcsak a burkolat, a profilmag is lehet színes, így például az alumíniumhatáshoz társítható szürke, a famintázathoz pedig barna mag is – így az ablakok nyitott állapotukban is kifogástalanul nézhetnek ki.

Szintén egyre jellemzőbb igény az építtetők részéről a környezettudatosság. Így az Eforte termékcsalád EcoPowerCore újrahasznosított PVC-ből készül. A profilokat ugyanolyan teszteknek vetik alá, mint az elsődleges műanyagból készülteket, így kizárható a minőségromlás lehetősége. A természet védelme tehát nem megy a minőség rovására. Az Inoutic tervezői stílusos, energiahatékony és környezetbarát profilrendszert alkottak.

További információ: http://www.inoutic.hu/eforte-ablak-profilok

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog