2013. február 01.

Konstruktív lépéssel a válság ellen

Konstruktív lépéssel a válság ellen

A piacon a harmadik helyet elfoglaló Bachl és a második helyezett Nikecell fúziójával létrejövő cég székhelye Tószegen, központja Balatonfűzfőn lesz. A várható árbevétele 6,8 milliárd forint, negyven százalékos piaci részesedéssel.

A Nikecell 1968-tól a Nitrokémia vállalat részeként működött, abból 1995-ben vált ki a privatizáció során, azóta német tulajdonban volt. A Schwenk cégcsoport  – amelyhez a legutóbbi időben tartozott – a magyar piacról való kivonulás, illetve a hőszigetelő anyag üzletágának eladása mellett döntött, ez a szándéka éppen kedvezően esett egybe a Bachl cég akvizíciós törekvéseivel.

A stabilitás jegyében a már jól ismert Nikecell márkanév megmarad. A vakolatgyártó és -forgalmazó üzletágat viszont nem tartják meg, hanem kizárólag a hőszigetelésekre koncentrálnak majd. A termékpaletta grafit adalékanyagú termékekkel is bővülni fog.

A Bachl cégcsoport 1926-ban családi vállalkozásként kezdte meg működését Németországban. A hőszigetelőanyag-gyártáson kívül a cégcsoport az építőipar számos területén is elismert gyártó, így termékpalettáján megtalálhatók – többek között – a tégla- és betonipari termékek, az igények változásához igazodva a nyílászárók, valamint a készházak is.

A tradicionális múlttal rendelkező nagyvállalatnak napjainkban – a bajorországi Röhrnbachban található központon kívül – összesen 14 gyártóbázisa és számos kereskedelmi képviselete van, a csehországi szigetelőanyag termelőüzem és leányvállalat (1996) mellett ma már Horvátországban, Lengyelországban, Olaszországban és Romániában is értékesít a cégcsoport.

A Bachl Kft. Magyarországon elsőként, 2002-ben kezdte meg a PIR keményhab hőszigetelő lapok forgalmazását. 1 évvel később, 2003-ban jött létre Közép-Kelet-Európa első poliuretán gyártóüzeme a magyarországi Tószegen, majd 3 évvel később a termelés kiegészült polisztirol-gyártással is.

Kapcsolódó cikkek:

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás