Deceuninck

2017. március 24.

Műhely acélcsarnokban

Műhely acélcsarnokban

Sokszor nehéz összehasonlítani egy egyedileg tervezett csarnok és az ügyfél igényeire formált, ám a standardizált műszaki megoldások hatékonyságát kínáló csarnok árát. A bemutatott autószerelő-műhely megrendelője számára döntő fontosságú volt a gyártó évtizedes tapasztalata és a referenciák sokrétűsége.

Sztereotípia a garázsban működő olajos autószerelő-műhely képe, aminek szép ellenpéldája a képeken látható, minőségi acélcsarnokban működő igényes, funkcióhoz igazított telephely. A tervező, Hajós Imre okleveles építőmérnök, egyszerű, egyedileg gyártott elemet tervezett a főbejárat elé: ez az épület szimbólumává váló vörös pengefal a szemlélő tekintetét is irányítja.

A csarnok minden pontján nyomon követhető, hogy odafigyeltek a részletekre. Az autószereléshez fontos a természetes fény, ezért az acélcsarnok oldalfalaira 40 darab ablak került, a járművek mozgatását pedig egy nagy ipari kapu segíti. A tágas csarnok alapterülete 15×25 méter, gerincmagassága 5,4 méter. Mivel az épületnek télen-nyáron működnie kell, a csarnok kiváló minőségű PVDF bevonatú, kiemelten UV-álló, U=0,18 W/m2 hőátbocsátási tényezőjű szendvicspanelekkel készült.

Műhely acélcsarnokban

A tervezői kéréseket a Frisomat több lépcsőben teljesítette és alaposságukat bizonyítja többek között a befejező munka minősége: a szegőelemek méretben egyformák és a szegés rejtett csavarozással készült. A megrendelő nagyon elégedett volt a Frisomat rugalmasságával, precizitásával és a felmerült problémák gyors megoldásával. A szerelők az összeállítás során önállóan, gondosan és gyorsan végezték munkájukat.

Műhely acélcsarnokban

 

Hatékony tervezői támogatással

A cég életében minőségi váltást jelentő új telephely tervezése egy éve kezdődött. A megrendelő saját tervezőt bízott meg a munkával, így először a tervező elképzeléseit hangolták össze a Frisomat lehetőségeivel. A cégvezető nem titkolta, hogy volt előnye és hátránya is az egy kézben tartott lebonyolításnak (saját tervező, munkafolyamatonként megbízott kivitelező csapatok), ám a kiválasztott acélcsarnokgyártó, a Frisomat kezdetektől tervezői segítségnyújtással, tanácsadással, a szükséges egyedi elemek legyártásával segítette a projekt megvalósulását. A másfél hónap alatt elkészült, hőszigetelt kivitelű, horganyzott csarnok összeállítása és készre szerelése két részletben történt.

Megbízható csarnoképítő céget keresve a megrendelő alaposan körbejárta a hazai csarnokkínálatot, és ajánlás útján jutott el a Frisomathoz. Az egyedileg tervezett csarnokok árajánlatait nehéz volt az igényre szabott standardizált csarnokok áraival összehasonlítani. Az árak értékelése után megtekintett Frisomat referenciacsarnok győzte meg végül a megbízót. „Azért választottam a Frisomatot, mert ezeket a csarnokokat építik már 25 éve, napról-napra ezzel a rendszerrel dolgoznak, gyorsan és pontosan szerelik össze. Megoldották a menet közben felmerült kéréseimet is és gördülékenyen haladt a munka” – mondta el Jenei Zoltán ügyvezető.

Műhely acélcsarnokban

A 383 m2 alapterületű acélcsarnok a gyártó és a tervező közös munkájának pontosságát dicséri, megmutatva egy standard csarnok egyedivé válásának útját. A tervezés és kivitelezés folyamán kihasználták a standardizált rendszer előnyeit, miközben rugalmasan a megrendelői igényhez alakították az épületet. Ebben a Frisomat tervezői támogatása és rugalmassága természetesen elengedhetetlen volt. A feladattal a tervező nem marad egyedül, mindenkor számíthat a Frisomat mérnökeinek segítségére: részletrajzok, csomópontok, valamint statikai számítások, tűzvédelmi szakértői támogatás is segíti a tervezést. Bármilyen acélcsarnokról legyen is szó, a felek együttműködése azonos: az építész a kreativitásával és a tapasztalatával segíti a megbízót, a Frisomat pedig az eszközrendszerével támogatja a tervezőt.

(x)

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Vevő-szállító kapcsolatok a közbeszerzésben. Nemzetközi közbeszerzési kutatás a Corvinus Egyetemen

WTS Klient Newsflash – 2021 tax law amendments in Hungary – 2021. évi adómódosító csomag

Szeptemberben több mint kétszer annyi cég indult az építőiparban, mint amennyi megszűnt – Forrás: opten.hu

Lakossági hulladékégetéssel kapcsolatos ombudsmani állásfoglalás - Forrás: http://www.ajbh.hu/

Iparági kérdőív a Nemzeti Fenntartható Építésgazdasági Stratégiához – határidő: 2020. szeptember 25.

épjog