Deceuninck

 

2022. szeptember 22.

Speciális méretek, egyedi technológiai igény, 14,4–18, 5 m hosszú Z350 szelemenrendszer

Speciális méretek, egyedi technológiai igény, 14,4–18, 5 m hosszú Z350 szelemenrendszer

Olyan telephely bővítésnek, fejlesztésnek lett részese cégünk a kiváló minőségű Z-szelemenjeivel (Z350 profilméret, 2,0-2,5-3,0 mm profilvastagságok), ahol a speciális funkcionális és gyártástechnológiai követelmények miatt a főtartó keretállások a csarnoképítési gyakorlatban általános 6 m helyett 12 m (helyenként ennél is nagyobb) távolságra kerültek, és támasztják alá a tetőhéjazatot.

Ezek áthidalása nagyon gazdaságosan, nagyméretű Z350-es Swedsteel hidegenhengerelt, tűzihorganyzott, vékonyfalú acélgerendákkal történt, a gerendák hossza 14,5–18,5 m között változott, a geometriai méretek és optimális statikai tervezés alapján.A gerendák helyszíni gyors szerelését biztosítandó, a furatolást (lyukasztást) is gyárilag végeztük el, amely egyedi D=22 mm átmérőjű furatokkal történt. A projekt és a gyártott termékünk emiatt az acél csarnoképítésben igazi kuriózumnak számít.

A szelemenek a rendkívüli gyártási hossz ellenére is tökéletes keresztmetszeti méretekkel és csavarodásmentesen készültek el, ami a hidegenhengerléses gyártástechnológia esetén egyáltalán nem triviális, igen magas minőségű gépsort igényel.

A speciális elemhosszok miatt a szállítás megszervezése is különlegesebb feladat volt a megszokottnál, speciális járművet és külön engedélyezett szállítási útvonalat igényelt a gyártási területről az építési helyszínre.

Az új csarnokba több, mint 4500 fm Swedsteel speciális méretű szelemen került beépítésre. Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen építészeti és statikai szempontból is kivételes projekt gyártó-beszállítója lehetettünk, köszönhetően a hazai piacon egyedülállóan széles Z-/C-/U-szelvényválasztéknak, a modern gyártástechnológiának és a műszaki hátterünknek.

 

Swedsteel ZC gyártás:  

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog