2020. július 20.

Színes ereszcsatorna-rendszer

Színes ereszcsatorna-rendszer

Egy tető nem csupán cserepekből és lécekből áll, hanem különféle kiegészítő elemek is tartoznak hozzá – ezek gondoskodnak a tető tartósságáról, és az épület esztétikai megjelenésében is fontos szerepet játszanak. A Tondach EN 612 fém ereszcsatorna-rendszere – kiemelkedő funkcionalitása és élettartama mellett – a tető díszévé is válik.

Az ereszcsatorna öngyógyuló horganyréteggel ellátott, masszív acéllemezét megnövelt vastagságú, alacsony súrlódási együtthatójú HDP-bevonat védi mind a külső, mind a belső oldalon. Ez nem csupán a korrózió elleni védelmet növeli, de a csatorna színtartóságát is évtizedeken keresztül biztosítja. Emellett javítja a termék ellenállóságát a szállítás és felszerelés közbeni esetleges karcolásokkal szemben. A belső oldali felületkezelés hatékony védelmet nyújt az esetlegesen beeső fém tárgyak elektrokémiai korróziós hatásával szemben is.

Színes ereszcsatorna-rendszer

 

Geometria

A félköríves, külső peremes kialakítás extra merevítésként gondoskodik a termék szerkezeti stabilitásáról, ellenállóbbá teszi a mechanikai hatásokkal (például nekitámasztott létra) szemben, továbbá biztosítja, hogy a csapadék szélsőséges esetekben is kizárólag a megfelelő irányban távozhasson a csatornából. A belső peremes rendszerekkel ellentéteben itt nem kell tartanunk a jég szétfeszítő hatásától és az esetleges horpadásoktól sem.

Színes ereszcsatorna-rendszer

 

Kapacitás

A 333 mm-es kiterített csatornaméret és a hozzá csatlakozó, 100 mm átmérőjű lefolyórendszer az érvényes szabványoknak megfelelően – a családi házas alkalmazások döntő részében – tökéletes vízelvezetést tesz lehetővé.

Színes ereszcsatorna-rendszer

 

Kivitelezés

Az előregyártott rendszerelemek garantálják a tökéletes illeszkedést és egyenesfutást. A Tondach ereszcsatorna-rendszere többféle módon illeszthető, így a szakemberek az általuk nagyobb gyakorlattal alkalmazott megoldást választhatják. Az ereszcsatorna-illesztéseket gumis gyorscsatlakozó bilinccsel vagy a kúpos kialakításnak köszönhetően akár toldva, szegecseléssel is lehet rögzíteni.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo