2016. október 10.

Trendi ereszcsatorna – van új a nap alatt

Trendi ereszcsatorna – van új a nap alatt

Építkezéskor, felújításkor az ereszcsatorna tervezése olyan, mint amikor az új padlóburkolathoz szegélyt választunk: kötelező és unalmas. Legalábbis eddig az lehetett! Ha a Prefa Hungária Kft. korszerű alumínium kínálatát vesszük szemügyre, számos szín, típus és forma közül választhatjuk ki a tervezés többi eleméhez passzoló ereszcsatornát.

A csapadéktól elázó falak már ránézésre is árulkodnak arról, hogy nem megfelelően tervezett és kivitelezett a csapadékvíz-elvezető rendszer.

Már őseink is tudták, hogy tetőnk épségének megőrzéséhez fontos a csapadékvíz megfelelő elvezetése. Akkor még a fenyőből készült rudat vágták ketté, majd a tető szarufáira erősítették azt. Manapság is elengedhetetlen a csapadékvíznek a tetőről történő hatékony levezetése, amelyhez az ereszcsatornák természetesen a mai modern technológiával készülnek és az ennek megfelelő „szolgáltatást" is kínálnak felhasználójuknak.

Ismerjük meg a lehetőségek tárházát, amelyet a Prefa korszerű ereszcsatorna-választéka kínál.

Trendi ereszcsatorna – van új a nap alatt    Trendi ereszcsatorna – van új a nap alatt

 

Trendekhez igazodó ereszcsatorna

A Prefa alumínium ereszcsatornák legelterjedtebb, mindenki által ismert, máig a legtöbb épületen látható változata az úgynevezett félkörszelvény ereszcsatorna.
Az igényekre adott választ a mai vonalvezetésű házakhoz igazodó, úgynevezett négyszögszelvény ereszcsatorna, amely megjelenésében a trendi vonalat képviseli. Visszafogott és elegáns látványának köszönhetően gyorsan a modern építészet kedvelt elemévé vált. A Prefa e vízelvezetési rendszere 12 különböző elemből áll: négyszögszelvényű lefolyócső a négyszögszelvényű ereszcsatornával harmonizáló méretekben, különböző, 72º-os csőívek, négyszögszelvényű csonkkal kialakított betorkolló és vízgyűjtő üstök.

Az innovatív alumínium elemek robusztus kialakításuknak köszönhetően nemcsak trendi, de meggyőző és határozott megjelenést is biztosítanak. A 100 mm oldalhosszúságú, préselt alumínium profilból készült lefolyócső 1,6 mm vastag, hátoldalán a rögzítőelem (bilincs) fogadására kialakított, végigfutó rögzítősávval készül. Az újszerű megjelenés mellett éppen ez a rejtett, M10-es menettel ellátott rögzítési mód is a minimál-megjelenésű homlokzatokhoz való alkalmazkodást kínálja.
A Prefa négyszögszelvényű lefolyócső a 01 barna, 02 antracit és 07 világosszürke színekben, porszórt bevonattal elérhető, de a kínálatban gyakorlatilag minden kívánt különleges szín – a RAL és NCS színrendszerben – rendelhető.

Az ereszcsatorna helyes méretének meghatározásához tudnunk kell tetőfelület méretét, és azt is érdemes figyelembe venni, hogy milyen hajlásszögű a tető. Ezek a tényezők befolyásolják ugyanis azt, hogy mennyi és milyen sebességű víz éri el a tető szélét, és az alatt található ereszcsatornát. A Prefa ereszcsatornái bármilyen hajlásszögű tető esetén alkalmazhatóak, hiszen a cég különböző hajlásszögű tetőkhöz különböző átmérőjű elemeket kínál.

Trendi ereszcsatorna – van új a nap alatt

 

Miért alumínium?

A közismert nehézfémek – a réz, a cink vagy az ólom – a talajba jutva a szennyezett esővízen keresztül károsítják a környezetünket. Éppen ezért néhány országban már korlátozzák a tetőfedést és esővíz-elvezetést ezekkel az anyagokkal. Az alumínium gyártása és használata jelentősen kisebb terhet ró környezetünkre, és semmiképpen nem szennyezi azt. Használati előnyei között fontos megemlíteni, hogy nem rozsdásodik, ennek köszönhetően hosszú ideig változatlan minőségű, és nem igényel karbantartást sem.

A Prefa az alumínium ereszcsatorna-rendszerek gyártásához speciális alumíniumötvözetet használ. Sérülés esetén oxigénnel kapcsolatba kerülve a felületen tartós védelmet nyújtó oxidréteg keletkezik, amely védi a terméket a további károsodás ellen.

Az alumínium -30 °C-tól +80 °C-ig tartósan hőmérsékletálló anyag, amely messzemenőkig megfelel a kültéri felhasználás követelményeinek. A különleges Coil-Coating gyártást szigorú minőségellenőrzés kíséri, amelynek során megvizsgálják a rétegvastagságot, fényességi fokot, színárnyalatot, lakkréteg szilárdságát, festék tapadását, festék kötését, alakváltozási ellenállást és a festékkikeményedést is.

 

Az észrevétlenül működő komplett rendszer

A rendszer úgy lesz komplett egész, ha a tető működéséhez elengedhetetlen ereszcsatorna kiegészítőit sem hagyjuk figyelmen kívül. A minden színhez elérhető alumínium kiegészítők mellett döntve könnyítünk a beépítésen és a rendszer működésén egyaránt. Mindez tehát akkor lesz észrevétlen és egyben tökéletes, ha a kivitelezés során gondosan figyelünk a betorkollócsonk, szöglet, csatornatartó, esővízgyűjtő, vízlopó, teleszkópos hattyúnyak, csőbilincsek és a végelemek beépítésére is.

További információ: www.prefa.hu

(X)

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo