2018. augusztus 02.

Új vázszerkezet hátulról szellőztetett, függesztett homlokzatokburkolatokhoz

Új vázszerkezet hátulról szellőztetett, függesztett homlokzatokburkolatokhoz

Az Ejot Crossfix az első, teljes egészében korrózióálló nemesacél konzolokból álló vázszerkezet hátulról szellőztetett homlokzatburkolatok felfüggesztésére, mely vízszintes és függőleges elhelyezkedésű tartóprofilok szereléséhez egyaránt alkalmazható. Az egyszerűen összeépíthető tartószerkezet alkalmazásával idő takarítható meg, és a tárolási költségek is csökkenthetők, de a rendszer legnagyobb előnye az anyagából adódó hőhídmentes csatlakozás.

A függesztett homlokzatburkolatok rögzítéséhez – a hőhidak kialakulásának minimalizálására – javasolt a lehető legalacsonyabb hővezető képességű anyagok használata. A Crossfix az első konzolrendszer, mely 100 százalékban korrózióálló nemesacélból (standard A2, igény esetén A4/A5 minőségben) készül, ami jelentős energetikai előnyt eredményez: míg a korrózióálló nemesacél hővezetési tényezője körülbelül 13 W/mK, addig az alumíniumé – amiből eddig készültek a fém tartószerkezetek – 160-220 W/mK. A nemesacél további előnye az alumíniuménál jóval nagyobb teherbírása, illetve a tűzzel szembeni kedvezőbb viselkedése (a nemesacél olvadáspontja 1450°C, az alumíniumé 660°C).

Új vázszerkezet hátulról szellőztetett, függesztett homlokzatokburkolatokhoz

A Crossfix tartóelemek csatlakozásánál a külső falfelület hőmérséklete nagyjából megegyezik a belső felületével, azaz minimális hőhíd alakul ki; így kivédhető az energiaveszteség, valamint a penészedés kialakulása.

A Crossfix rendkívül rugalmasan alkalmazható rendszer: függőlegesen és vízszintesen elhelyezett konzolok fix vagy csúszópontos rögzítései egyaránt megoldhatók vele. A teherhordó szerkezetekre szabványosan (például téglafalazatra 250 mm dübeltávolsággal) szerelhető vázszerkezet passzívház-hitelesítéssel rendelkezik.

Új vázszerkezet hátulról szellőztetett, függesztett homlokzatokburkolatokhoz

A hőtérképén jól látszik, hogy a Crossfix rendszer falcsatlakozásánál minimális hőmérséklet-különbség jön létre

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

2021. január 1-jétől jelentősen változtak az egyszerű bejelentésre vonatkozó előírások

2021 januárjától új szabályok alapján adják ki a lakóházak hatósági bizonyítványát

A szomszédok már tájékozódhatnak az egyszerű bejelentésű épületekről is

2021-től nem csak 25 % megújuló energiával lehet teljesíteni a Közel Nulla Energiaigény követelményét

Továbbra is elektronikusan folytathatóak le a településképi és településrendezési eljárások

épjog