2010. augusztus 24.

Lezuhanás ellen biztosító rendszerek lapostetőn végzett munkákhoz

Lezuhanás ellen biztosító rendszerek lapostetőn végzett munkákhoz

Mindenki tisztában van azzal, hogy az építőipari munka sok veszéllyel jár, viszont számos helyes gyakorlat létezik, amelyek könnyen alkalmazhatóak a balesetek megelőzésére. Ezt a célt szolgálják az EJOT Hungaria Kft. által forgalmazott, a düreni DWS POHL GmbH német cég által kifejlesztett lezuhanás ellen biztosító rendszerek.

A munkáltató a foglalkoztatottak biztonságát és egészségét munka közben befolyásoló körülmények figyelembevétele mellett köteles gondoskodni a szükséges munkavédelmi intézkedésekről. Az intézkedéseket ellenőriznie kell hatékonyság szempontjából, és szükség esetén a változó adottságokhoz kell igazítania. Ennek során törekednie kell a foglalkoztatottak biztonságának és egészségvédelmének javítására.

A DWS POHL termékeivel a magasban (3 m felett), lapostetőkön munkát végző emberek számára EK-vizsgálattal is rendelkező lezuhanás elleni védelmet biztosít. Az EK-típusvizsgálat olyan eljárás, melynek során egy akkreditált ellenőrző szerv megállapítja és igazolja, hogy egy rögzítő szerkezet megfelel az aktuális irányelvek vonatkozó rendelkezéseinek. A Securant, Secupoint, Seculine, Seculine Vario és Secuwin termékek esetében az EK típusvizsgálati tanúsítványok kiállítása a DIN EN 795 alapján történt.

Későbbi karbantartás, javítás vagy csere esetén a DWS POHL GmbH lapostetőkhöz gyártott lezuhanás elleni biztosító rendszerei folyamatosan használhatók, és megtakarítják az állványok felállításával járó magas költségeket.

A lapostetőkhöz fejlesztett lezuhanás ellen biztosító rendszerek biztosító szerkezetnek minősülnek, és a legszigorúbb biztonsági feltételek hatálya alá esnek.

 

Securant

A Securant állandóan használható, a lezuhanás elleni egyéni védőeszközök rögzítését szolgáló biztonsági kikötési pont. A Securant bevizsgálása és felügyelete a DIN EN 795, A + C osztálya szerint történik (vizsgálati sz. 05060073, CE 0299) es DIBt tanúsítvánnyal is rendelkezik (vizsgálati sz. Z-14.4-540).

Lezuhanás ellen biztosító rendszerek lapostetőn végzett munkákhozLezuhanás ellen biztosító rendszerek lapostetőn végzett munkákhozLezuhanás ellen biztosító rendszerek lapostetőn végzett munkákhoz

Műszaki leírás:

  • Korrózióvédelem a nemesacél fejjel rendelkező tűzihorganyzott acélcsöves támaszték révén.
  • Szállítás rögzítőanyaggal, valamint szigetelő, és az időjárás viszontagságai ellen védő burokkal együtt.
  • Tömítő tartozékok opcionálisan rendelhetők.
  • A könnyen levehető védőburoknak köszönhetően nincsenek hőhidak.
  • A tető feletti alacsony szerkezeti magasság miatt nincs szükség DIN 57 185 szerinti villámvédelemre.

 

Secupoint

A Secupoint állandóan használható, a lezuhanás elleni egyéni védőeszközök rögzítését szolgáló biztonsági kikötési pont. A Secupoint bevizsgálása es felügyelete a DIN EN 795, A + B + C osztálya szerint történik(vizsgálati sz. ZB05/016, CE 0158) es DIBt tanúsítvánnyal is rendelkezik (vizsgálati sz. Z-14.4-540).

Lezuhanás ellen biztosító rendszerek lapostetőn végzett munkákhozLezuhanás ellen biztosító rendszerek lapostetőn végzett munkákhoz

Műszaki leírás:

  • Teljes egészben nemesacél, melynek köszönhetően adott a korrózióvédelem.
  • A szállítás rögzítőanyaggal és opcionális tömítő tartozékokkal együtt történik.
  • A tető feletti alacsony szerkezeti magasság miatt nincs szükség DIN 57 185 szerinti villámvédelemre.

 

Seculine Vario

A Seculine Vario állandóan használható, a lezuhanás elleni egyéni védőeszközök rögzítését szolgáló variábilis biztonsági kikötési rendszer. A Seculine Vario bevizsgálása és felügyelete a DIN EN 795, A + B + C osztálya szerint történik (vizsgálati sz. 07/048, CE 0158) es DIBt tanúsítvánnyal is rendelkezik (vizsgálati sz. Z-14.4-540). A Seculine Vario rendszer szerelését teljes egészében maga a beépítő cég végzi. Ennek köszönhetően egy kézben marad a beépítés, a szerelés és a szavatosság.

Lezuhanás ellen biztosító rendszerek lapostetőn végzett munkákhoz

Lezuhanás ellen biztosító rendszerek lapostetőn végzett munkákhozLezuhanás ellen biztosító rendszerek lapostetőn végzett munkákhozLezuhanás ellen biztosító rendszerek lapostetőn végzett munkákhoz

Műszaki leírás:

A rendszer belső szigeteléssel rendelkező nemesacél támaszokból áll és tartalmazza a variábilis alkalmazáshoz szükséges rögzítő tartozékokat. A Seculine Vario helyhez kötött rögzítő szerkezetként nemesacél kötéllel (áthajtható/nem áthajtható) és ideiglenes rögzítő szerkezetként füllel és Secu-kötelekkel, vagy egyedi rögzítési pontként alkalmazható. A rendszerek teljes hossza miatt a nemesacél kötéllel történő alkalmazás esetén villámvédelemre van szükség. (A többi változat esetében a tető feletti alacsony szerkezeti magasság miatt nincs szükség DIN 57185 szerinti villámvédelemre.)

Az EJOT Hungaria Kft. szakemberei szívesen adnak tanácsot a lezuhanás ellen biztosító legalkalmasabb rendszer kiválasztásában. Legyen szó akár egyéni igényekről, akár egyedi beépítési módról, az eszközök kombinálásával vagy egyedi eszközök legyártásával számos igényt tud kielégíteni.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog