2023. oktber 27.

Útmutató egy szerethetõ tetõtérhez

Útmutató egy szerethetõ tetõtérhez

A Design Guide egy tervezési kézikönyv, amely egy helyen mindent tartalmaz a tetõtéri helyek kialakításáról. 13 optimális tetõtéri megoldás, 60 szobaterv, 98 részletes mûszaki megoldás segíti a kényelmes, élhetõ és fenntartható tetõterek kialakítását, valamint a tér maximális kihasználását.

„A VELUX Cégcsoport számára kiemelten fontos, hogy az innovatív és modern, a fenntarthatóságot támogató megoldásokat minél többekhez eljuttathassuk. Az innovatív megoldások mellett a VELUX Cégcsoport többek között olyan edukációs eszközökkel is segíti a fenntartható életterek kialakítását, mint a mindenki számára ingyenesen hozzáférhetõ Design Guide kiadvány” – mondta el Ritea Noémi, VELUX Cégcsoport magyar és román piacért felelõs igazgatója.

 

>> A Design Guide  IDE KATTINTVA ingyenesen letölthetõ >>

 

 

A fenntartható otthonok megfizethetõek, és még a kiadásainkat is csökkentik

Az építõipar jelenleg a globális CO2-kibocsátás 37 százalékáért felel, az energiaárak pedig egyre többeknek okoznak nehézséget szerte Európában. A fenntartható épületek jelentõs változást hozhatnak, de csak abban az esetben, ha az ilyen lakóházak általánossá válnak: most egy izgalmas építészeti projekt is segít megmutatni, hogy környezettudatos otthona bárkinek lehet.

 

A jövõ a fenntartható épületeké

A VELUX Cégcsoport bemutatta a koppenhágai Living Places projektet: a tetõablakgyártó vállalat partnereivel együttmûködésben hét olyan mintaépületet (két lakóépületet és öt közösségi teret adó épületet) adott át, amelyek a CO2-kibocsátás jelentõs csökkentésével és az elsõosztályú beltéri klíma elõtérbe helyezésével képesek újra definiálni a fenntartható építési gyakorlatokat.

Útmutató egy szerethetõ tetõtérhez

(Fotó: Effekt Architects)

 

A Living Places projekttel a Cégcsoport egyik célja az volt, hogy bizonyítsa elkötelezettségét a fenntartható építési megoldások iránt, és felelõsséget vállaljon egy környezettudatosabb jövõ megteremtéséért. A könnyûszerkezetes házakat úgy tervezték, hogy megfizethetõk legyenek, és a fenntartható módon épült épület reálisan elérhetõ alternatívává váljon azok számára, akik ingatlant szeretnének vásárolni.

Az épületek megépítésekor öt alapelvet követtek: az otthonoknak egészségesnek, megfizethetõnek, egyszerûnek, megoszthatónak és skálázhatónak kell lenniük. Ezek az elvek az új és már meglévõ lakóépületekre, illetve a közösségi terekre és középületekre egyaránt alkalmazhatók, ezzel megnyitva az utat egy fenntartható jövõ felé.

Útmutató egy szerethetõ tetõtérhez

(Fotó: Adam Mørk)

 

A VELUX Cégcsoport Living Places projektje új fejezetet nyit a fenntartható építési gyakorlatok kapcsán. Az alacsony karbonlábnyom és az optimális beltéri klíma elõtérbe helyezésével a koncepció új mércét állít fel a környezettudatos életvitel terén, és ezt a kijelölt irányt követik a VELUX vállalat elektromos és napelemes mûködtetésû tetõtéri ablakai, valamint elektromos lapostetõs felülvilágító ablakai is.

(x)

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog