2009. október 14.

Megbízható minőségű polisztirolhabok

Megbízható minőségű polisztirolhabok

Az Austrotherm cégcsoport a ’90-es évek óta Közép-Európa meghatározó polisztirolhab gyártója – a cég tartósan jó minőségű áruinak, készséges és gyors kiszolgálásának, illetve szakértő terméktámogatásának köszönheti jó hírnevét.

Sokszor nehéz a széles építőanyag kínálatból kiválasztani a megfelelőt. A gyártók – természetesen – állítják, hogy termékeik minden előírt követelménynek megfelelnek, és magától értetődik, hogy erről dokumentum is van. De mennyire bízhatunk abban, hogy az anyagok tartósan rendelkeznek a beígért jó tulajdonságokkal? Tudja-e a gyártó mindig ugyanazt a minőséget produkálni, mint amit bevizsgáltatott? Fontos-e a gyártóknak a jó hírnév?

Egy termék jó hírneve nem máról holnapra és nem is a gyártók „csettintésére” alakul ki – a jó hírnévért kitartóan, eredményesen kell dolgozni. A tartósan jó minőségű áru, a készséges és gyors kiszolgálás, a szakértő terméktámogatás mind elengedhetetlen ehhez. Aki ezeket év(tized)ek kemény munkájával elérte, rövidtávú sikerekért nem teszi kockára.

 

Hazai gyártóbázis

Gyártani sokfelé lehet, és az Európai Unió gazdaságilag már belföldnek számít. Ennek ellenére jelentősége van annak, hogy rendelkezik-e egy cég az adott országban gyártóbázissal vagy sem. Az otthoni alkalmazású dolgozók, az otthoni menedzsment hosszú távú gondolkodásra vall, hiszen a gyártók legfontosabb szempontja mindig is az otthoni értékesítés lesz – az export csak „hab a tortán”. Nem elhanyagolható az sem, hogy a hazai munkatársak behatóbban ismerik az otthoni szabályozásokat, könnyebben meg tudnak felelni nekik, és jobban, rugalmasabban tudnak igazodni a helyi kereslethez is.

Az Austrotherm cégcsoport a ’90-es évek óta Közép-Európa meghatározó polisztirolhab gyártója, és – az expandált polisztirolhab gyártók közül egyedül – már három korszerű gyártóhellyel rendelkezik Magyarországon: a győri székhely és a gyöngyösi üzem után tavaly megnyitotta szekszárdi gyárát is.

 

Minőség és termékfejlesztés

A jó gyártó folyamatosan bővíti termékkínálatát, és korszerűbb gépek beszerzésével, szakképzett dolgozók alkalmazásával fokozza termékei használati értékét. A minőség iránti elkötelezettséget mutatja, ha folyamatosan újabb, értékesebb termékekkel lép a piacra.

Az Austrotherm Kft. számos EPS terméket honosított meg a Magyarországon, így a lépéshang-szigetelő EPS lemezeket, a lejtésképző hőszigetelést (amiért Construma nagydíjat is kapott), az Expert termékcsaládot, a Grafit homlokzati hőszigetelő lemezt, vagy akár az Oázis hőszigetelő drénrendszert. Nem is meglepő, hogy tavaly tizenegy Austrotherm termék nyerte el a Kivét (Kiváló Építési Termék) védjegyet.

 

Folyamatos minőségellenőrzés

Mit sem ér a szépen bekeretezett forgalomba hozatali engedély, ha a forgalomba nem az a minőség kerül. A megbízhatóság egyik legfontosabb biztosítéka a folyamatos minőségellenőrzés; hibás terméket ugyanis minden gyártó gyárt, csak nem mindenki engedi azokat a fogyasztóhoz. Ezért fontosak a gyári laboratóriumok, illetve a gyártásközi ellenőrzések – és nem csak a vevőnek, de a gyártónak, forgalmazónak is.

Az Austrotherm Kft. mindhárom telepén a legkorszerűbb laboratórium működik, a gyártásközi ellenőrzés menetét pedig minőségirányítási kézikönyv rögzíti.

 

Alkalmazástechnika

És végezetül: nem elégséges, hogy jó terméket gyártson valaki. A tervezőt, a kivitelezőt, de az egyszerű felhasználót is tájékoztatni kell arról, hogy az adott termék hol, hogyan építhető be, mire kell különösen ügyelni, hogy jó minőségű épületszerkezetek, épületek valósuljanak meg. Ehhez szakmailag képzett területi képviselőkre, szakértő alkalmazástechnológusokra van szükség. És mivel ők sem lehetnek ott mindenhol, szükséges, hogy a termékismertetők, beépítési útmutatók – nyomtatott, vagy elektronikus formában – mindenki számára hozzáférhetők legyenek.

hírlevél-feliratkozás

épjog