Peri03

2010. szeptember 13.

Könnyű építőlapok vízhatlan bevonattal

Könnyű építőlapok vízhatlan bevonattal

Vizeshelyiségek falainak és mennyezeteinek kialakítására alkalmazhatók a Cembrit Aqua Block funkcionális szálcement építési lapok, melyek mindkét oldalukon speciális vízhatlan bevonattal rendelkeznek, így kiemelkedően ellenállnak a korhadással és a penészedéssel szemben.

A Cembrit Aqua Block építési lapokból készült falak ugyanolyan ellenállóak a vízzel és a nedvességgel szemben, mint a szilárd falszerkezetek, és ugyanúgy alkalmasak lapburkolatok fogadására, illetve vakolásra, alapozásra és festésre.

Az építőlapokat kifejezetten olyan helyiségek falainak és mennyezeteinek kialakítására fejlesztették ki, ahol szárazépítési szerkezetekre van szükség, azonban követelmény a tégla- és betonfalakkal megegyező víz- és páraállás, ami gipszkarton szerkezetekkel nem biztosítható. A Cembrit Aqua Block funkcionális építési lapok ideális építőanyagai a magánházak fürdőszobáinak, konyháinak és más vizeshelyiségeinek, alkalmazhatók kereskedelmi és ipari épületek olyan részein, ahol a falak és mennyezetek erős nedvesség és páraterhelést kapnak. A nedvesség és páraterhelés származhat az épületben történő gyártási vagy technológiai folyamatból, vagy az ismétlődő tisztításból és mosásból is.

 

Könnyű építőlapok vízhatlan bevonattal

Könnyű építőlapok vízhatlan bevonattal

 

A speciális vízálló bevonattal ellátott Cembrit Aqua Block építési lapok az építési területen könnyen méretre vághatók és szerelhetők, egyedi szerszámokat nem igényelnek. A Cembrit Aqua Block lapok fa vagy fém alátétszerkezetre szerelhetők, illetve közvetlenül ragaszthatók a szerkezeti falra, feltéve, hogy az sima felületű és jó minőségű. A lapok fugáit ragasztószalaggal kell átfedni, ezáltal homogén és vízhatlan felület nyerhető. Ez a falburkolat tökéletes alap a felületképzésre, akár burkolásról, akár festésről van szó.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog