Peri03

2011. szeptember 26.

Famintás homlokzatburkolat – nem vetemedik, nem kell festeni és nem is éghető

Famintás homlokzatburkolat – nem vetemedik, nem kell festeni és nem is éghető

A Cembrit Hardie Plank homlokzatburkoló lapjai a klasszikus faburkolatok szálcementből készült alternatívái: a 180×3600×8 mm-es lapok a cédrusfához hasonló megjelenésűek, annak természetes erezetét dombornyomású mintázat utánozza hűen.

Anyagösszetételének köszönhetően a Hardie Plank famintás burkolólapok számos előnnyel rendelkeznek a természetes faburkolatokkal szemben.

• A természetes anyagok, így a faburkolatok is, érzékenyen reagálnak az időjárásra: melegben kiszáradnak, zsugorodnak, csapadék hatására pedig megduzzadnak, ezért a fugák és az elemek idővel elmozdulnak, deformálódnak. A Hardie Plank szálcement lapok nem érzékenyek az időjárásra, nem vetemednek, deformálódnak, és élettartamuk igazoltan 30–50 év között van.

• A faburkolatok felületi festése az anyag mozgása miatt könnyen repedezik, karbantartás nélkül a festékréteg rövid idő alatt felpenderedik, lepattogzik. A Hardie Plank burkolatok a ColorPlus technológiának köszönhetően akrilbázisú bevonatot kapnak, így minimális utólagos karbantartást igényelnek. A gyártó tíz év színtartósági garanciát vállal a termékekre.

• A természetes fa további hátránya, hogy könnyen éghető, ráadásul égésekor veszélyes füstképződéssel is kell számolni. A Hardie Plank lapok egyik legelőnyösebb tulajdonsága az éghetőségi fokozatban rejlik, hiszen A2 kategóriás, nem éghető termékek. A könnyen szerelhető Hardie Plank lapok széles szín- és fedési variációinak köszönhetően gazdag alkalmazási lehetőséget kínálnak.

Leggyakoribb alkalmazási területei:
• családi házak burkolata;
• szállodák, panziók, középületek díszítő elemei;
• oromfalak, tűzfalak burkolata;
• ereszalj burkolata.

 

Famintás homlokzatburkolat – nem vetemedik, nem kell festeni és nem is éghető

 

Beépítésük elsősorban olyan területeken javasolt, ahol a hosszú élettartam mellett az alacsony fenntartási és bekerülési költség is igény, illetve meg kell felelni a manapság egyre szigorodó tűzvédelmi előírásoknak is.

Gérusz Tamás

 

hírlevél-feliratkozás

épjog