2018. mjus 22.

7 milliárd forintból modernizálták a Váci Cementgyárat

7 milliárd forintból modernizálták a Váci Cementgyárat

Újabb lépést tett a Duna-Dráva Cement Kft. fenntarthatósági céljainak eléréséért. A nemrég véget ért környezetvédelmi beruházásukat ünnepélyes keretek között avatták fel a Váci Cementgyárban. A projektnek köszönhetõen a régió lakóinak életminõsége is javulni fog.

A Duna-Dráva Cement Kft. mindennapi mûködése során kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos mûködésre. Anyavállalata, a HeidelbergCement Group 2030-as fenntarthatósági törekvései határozzák meg stratégiájának legfontosabb irányait; mint például az ökológiai lábnyom csökkentése vagy a körkörös gazdaság ösztönzése. A 2016 és 2018 közötti idõszak egyik legfontosabb eseménye az a 7 milliárd forintos beruházás volt, amelynek köszönhetõen a korábbinál is korszerûbb körülmények között folytathatják majd gyártási tevékenységüket, szem elõtt tartva mindenekelõtt a környezet megóvását.

7 milliárd forintból modernizálták a Váci Cementgyárat

A modernizációnak köszönhetõen a gyár porkibocsátása minimális szintre csökkent, miközben klinkergyártó kapacitása és üzembiztonsága is növekedett. Mindezek hozzájárulnak a fenntartható cementgyártáshoz.

A modernizáció fõ célja a korábban használt elektrofilter korszerû, úgynevezett zsákos filterre cserélése volt. A filter felel ugyanis a kemencevonal portalanításáért. Az új szûrõrendszer elõnye, hogy még üzemzavar vagy áramkimaradás esetén sem engedi, hogy kiporzás történjen. Ezáltal a DDC tovább minimalizálja a már korábban is alacsony szintû porkibocsátását. Beremendi Cementgyárukban már közel egy évtizede ezt a technológiát alkalmazzák, és a tapasztalatok szerint Vácott is hasonló módon tudnak majd hozzájárulni a környezet védelméhez.

Május 18-án ünnepélyes átadó keretében avatták fel a modernizált cementgyárat. A gyárlátogatással egybekötött eseményen a résztvevõk megismerhették a környezetvédelmi beruházás hátterét, folyamatát és eredményét.

7 milliárd forintból modernizálták a Váci Cementgyárat

hrlevl-feliratkozs

épjog