2014. április 15.

Csarnokok extraszéles kapuval

Csarnokok extraszéles kapuval

Logisztikai és mezőgazdasági épületek, de leginkább repülőgéphangárok esetén szükség lehet akár a csarnok teljes homlokzati szélességében bejárást engedő nagyméretű kapura. Jó példa erre a franciaországi Auvergne-ban a Frisomat által épített acélszerkezetes repülőgéphangár, melyre extraszéles, 16 méter szabad nyílású tolókaput szereltek.

Az extraszéles kapukat leggyakrabban a repülőgépek tárolására épített hangárok esetén alkalmazzák, de természetesen más felhasználási területen is többször felmerül az igény e termékekre. A Frisomat által gyártott nagy szélességű hangárkapuk elemei – a padlóba süllyesztett speciális sínrendszer segítségével – könnyen és gyorsan mozgathatók, lehetővé téve ezzel a merevszárnyú repülőgépek manőverezés nélküli gyors ki-, beállását, miközben a gépek gördülése is akadálytalan a talajba ágyazott sínrendszernek köszönhetően. Az egyes kapuszárnyak külön-külön kézi erővel eltolhatók az alsó vezetősínen, nyitott állapotban pedig a kapunyíláson kívül, egymás mögött helyezkednek el. Az extraszéles tolókapu is a Frisomatra jellemző innovatív szemlélet, a folyamatos fejlesztés, a találékonyság és a rugalmasság eredménye.

Csarnokok extraszéles kapuval

Csarnokok extraszéles kapuval

A Frisomat kiváló minőségű, gyorsan és költséghatékonyan felépíthető repülőgéphangárokat tervez és gyárt. A hidegen hengerelt, nagy szilárdságú, mégis légiesen könnyű horganyzott acélszerkezetből készülő csarnokok elsősorban könnyű sportrepülőgépek tárolására alkalmasak, megvédve őket a szélsőséges időjárási körülményektől.

A nemzetközi gyártó és kivitelező cég csarnokmegoldásainál a speciálisan tervezett csomóponti elemek kialakítása a legbonyolultabb feltételeknek is eleget tesz. Mindez a hosszú élettartamú, egyedi igények szerint előregyártott acél szerkezeti elemek esztétikus megjelenésével párosul. Az innovatív megoldásnak számító extraszéles, egymásra csúsztatható ajtóelemekkel akár egy teljes oldalfal nyithatóvá válhat, ami a hangárépületek esetében különösen előnyös megoldás.

Csarnokok extraszéles kapuval

Csarnokok extraszéles kapuval

 

Két további példa a Frisomat extraszéles tolókapuira

Az extraszéles hangárkapu előnyeit jól mutatja a spanyolországi Albacete-ben lévő, 30 m széles, 37 m hosszú és 11,2 m magas helikopterhangár: a sürgősségi mentőhelikopterek a riasztást követően e kapukon azonnal, időveszteség nélkül elhagyhatják a csarnokot.

Az ultrakönnyű sportgépek tárolására Luxemburgban felépített három különálló hangár esetében is kiemelt fontosságú volt a kapuk szélessége, hiszen az oktatást végző pilóták naponta többször is ki-, bemanővereznek a repülőgépekkel.

Csarnokok extraszéles kapuval

A repülőgéphangárok – az összes többi Frisomat csarnoktípushoz hasonlóan – a későbbiekben könnyen és gyorsan bővíthetők. Erről, illetve a Frisomat további ajánlatairól bővebben itt olvashat >>

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog