2020. augusztus 28.

Higiénikus nyílászáró-megoldások nyilvános épületekhez

Higiénikus nyílászáró-megoldások nyilvános épületekhez

Az elmúlt idõszakban kiemelt fókuszba került a higiénia és az ehhez kapcsolódó megelõzõ intézkedések. Az emberek maximális védelme érdekében különleges óvintézkedéseket kellett bevezetni legfõképpen olyan helyeken, ahol tömegre lehet számítani. Ide tartoznak például az iskolák, egészségügyi létesítmények, szállodák, irodák és közigazgatási épületek.

A nagy forgalmú közösségi tereknél kiváló megoldásnak bizonyulhatnak a kifejezetten erre a célra kifejlesztett ajtók, amelyekre a német székhelyû Hörmann egyedülálló megoldást kínál. Intézményi környezetben a vírusok terjedésének redukálásáért a sûrûn használt felületeket minél gyakrabban ajánlott tisztítani. Ennek megfelelõen a nyílászáróknak ellenállónak kell lenniük az erõs tisztítószereknek. A középületekben gyakran találkozhatunk akadálymentes ajtókkal, amelyek lehetõvé teszik, hogy minél kevesebbet kelljen érintkezni a felületekkel. Emellett az építõknek és a tervezõknek biztosítaniuk kell, hogy a bejáratok megfeleljenek a legmagasabb szintû higiéniai követelményeknek. A Hörmann legújabb, erre a célra kifejlesztett terméke, a Schörghuber Cleanroom ajtók öt különbözõ kivitelben kaphatók.

Higiénikus nyílászáró-megoldások nyilvános épületekhez

A Cleanroom Chemicals típusú ajtók kémiailag ellenállók a tisztító és fertõtlenítõ eljárásokkal szemben. A Cleanroom Biologicals változata emellett a mikrobákkal, például gombákkal és baktériumokkal szemben is hatékonyan felveszi a harcot. Ezenkívül a termékek lehetnek Cleanroom GMP típusúak, valamint Cleanroom H2O2 ajtók. Ezeket akár hidrogénpreoxiddal is lehet fertõtleníteni. A Cleanroom S2 ajtó teljesíti az S2 biztonsági fokozat elõírásait és a tervektõl függõen az említett ajtók bármely részletével kibõvíthetõk.

A felszereltségtõl függõen a különféle változatok nemcsak középületekben használhatók, hanem laboratóriumokban, egészségügyi kutatóközpontokban, valamint olyan helyiségekben is, ahol rendkívül szigorú higiéniai követelmények vannak. A helyszíni igényektõl függõen a variációk kombinálhatók is egymással. Ehhez különbözõ felületek és komponensek közül lehet választani, mint például az ellenálló Cleanroom white HPL felület, a robusztus és ütésálló PU-él, a négyoldalon körbefutó élvédelem vagy a nemesacél vasalatok.

Higiénikus nyílászáró-megoldások nyilvános épületekhez

Akadálymentes kivitelben a komplett Cleanroom ajtóelemet egyedülálló módon DIN 18040 szabvány szerint bevizsgálták és tanúsították, ugyanis a piacon kapható hasonló termékmegoldásoknál ez általában csak az egyes komponensekre igaz, úgymint az ajtókilincsek és zárak. A Cleanroom ajtók egyéni igényekre szabhatók, opcionálisan tûz-, füst-, valamint hanggátló felszereltséggel is kérhetõk.

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog