2023. április 25.

A cserepek külön szolárpanelként működnek

A cserepek külön szolárpanelként működnek

Új lendületet adhat a hazai ingatlanállomány fenntarthatóbbá válásához a rezsiköltségek emelkedése. Ráadásul az elmúlt években egyre fontosabb szempont lett az energiahatékonyabb otthon. A megújuló energiaforrások iránti érdeklődés élénk, a nagy múltú Terrán pedig saját megoldást kínál a zöldenergia-termelésre a Generon napelemes tetőcseréppel.

Folyamatosan nő a megújulók iránti igény

Az Eurostat legfrissebb, 2021-es adatai szerint a tagországok energiafelhasználásának 22,9 százaléka származott egújuló, így többek között szél-, illetve napenergia felhasználásából. A Nemzetközi Energiaügynökség 2023-as villamosenergia-piaci jelentése azt prognosztizálja, hogy a megújuló energiaforrások három éven belül a világ első számú villamosenergia-forrásává válnak. Hazánkban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal januári adatai szerint összességében 169 387 darab háztartási méretű kiserőművet telepítettek, amelyek döntő többsége napelemes egység.

A cserepek külön szolárpanelként működnek

 

A Terrán egyedi megoldása a Generon

A Terrán saját megoldást kínál a zöldenergia-termelésre a Generon napelemes tetőcseréppel, amely abban egyedi megoldás, hogy minden cserép külön szolárpanelként működik. Tökéletesen illeszkedik a tető síkjába és a környezetébe, ez a prémium megjelenés pedig különlegessé teszi az összképet. Az esztétikai szempont mellett azonban fontos, hogy kialakításával nem sérül a tető védelmi funkciója, nincs szükség áttörésre.

A Terrán Generon edzett üveglapjai kiváló védelmet nyújtanak a jégesővel, széllel és más mechanikai behatásokkal szemben. A megépített cseréphéjazatok mögött minimum 7,5 cm vastagságú átszellőztetett légrést kell kialakítani, ahol a felmelegedő levegő távozhat, és helyére a környezeti levegővel azonos hőmérsékletű levegő érkezhet. Az így kialakított légrésben cirkuláló levegő kellően intenzív hűtőhatást biztosít, így a Generon biztosan nem melegszik fel a nyári forróságban. A napelemek felhős időben is – amikor úgynevezett részterhelésen működnek – akár 50-90 százalékos kihasználtsággal képesek működni.

A több mint száz éves Terrán mindig is fontosnak tartotta, hogy segítse a szakma képviselőit. Ezért kifejezetten az építészeknek szóló komplex tervezéstámogató felületet kínál az ArchiCAD alá beépülő Terrán AddOn platformmal, ahol a Generon napelemes tetőcserépről is részletes tervezői információk érhetők el. A termék a tervekbe illeszthető és ráhelyezhető a megrajzolt tetőre, így már a tervezési fázisban a látványterveken láthatja az építtető a Generon esztétikai előnyét.

Olvassa be a QR-kódot és tudjon meg többet a Terrán Generonról!

A cserepek külön szolárpanelként működnek

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

2023. szeptember 21-étől csak e-Papír szolgáltatáson keresztül nyújthatók be az elektronikus, közigazgatási keresetek

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (1. rész)

épjog