Deceuninck

 

2023. április 25.

A cserepek külön szolárpanelként működnek

A cserepek külön szolárpanelként működnek

Új lendületet adhat a hazai ingatlanállomány fenntarthatóbbá válásához a rezsiköltségek emelkedése. Ráadásul az elmúlt években egyre fontosabb szempont lett az energiahatékonyabb otthon. A megújuló energiaforrások iránti érdeklődés élénk, a nagy múltú Terrán pedig saját megoldást kínál a zöldenergia-termelésre a Generon napelemes tetőcseréppel.

Folyamatosan nő a megújulók iránti igény

Az Eurostat legfrissebb, 2021-es adatai szerint a tagországok energiafelhasználásának 22,9 százaléka származott egújuló, így többek között szél-, illetve napenergia felhasználásából. A Nemzetközi Energiaügynökség 2023-as villamosenergia-piaci jelentése azt prognosztizálja, hogy a megújuló energiaforrások három éven belül a világ első számú villamosenergia-forrásává válnak. Hazánkban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal januári adatai szerint összességében 169 387 darab háztartási méretű kiserőművet telepítettek, amelyek döntő többsége napelemes egység.

A cserepek külön szolárpanelként működnek

 

A Terrán egyedi megoldása a Generon

A Terrán saját megoldást kínál a zöldenergia-termelésre a Generon napelemes tetőcseréppel, amely abban egyedi megoldás, hogy minden cserép külön szolárpanelként működik. Tökéletesen illeszkedik a tető síkjába és a környezetébe, ez a prémium megjelenés pedig különlegessé teszi az összképet. Az esztétikai szempont mellett azonban fontos, hogy kialakításával nem sérül a tető védelmi funkciója, nincs szükség áttörésre.

A Terrán Generon edzett üveglapjai kiváló védelmet nyújtanak a jégesővel, széllel és más mechanikai behatásokkal szemben. A megépített cseréphéjazatok mögött minimum 7,5 cm vastagságú átszellőztetett légrést kell kialakítani, ahol a felmelegedő levegő távozhat, és helyére a környezeti levegővel azonos hőmérsékletű levegő érkezhet. Az így kialakított légrésben cirkuláló levegő kellően intenzív hűtőhatást biztosít, így a Generon biztosan nem melegszik fel a nyári forróságban. A napelemek felhős időben is – amikor úgynevezett részterhelésen működnek – akár 50-90 százalékos kihasználtsággal képesek működni.

A több mint száz éves Terrán mindig is fontosnak tartotta, hogy segítse a szakma képviselőit. Ezért kifejezetten az építészeknek szóló komplex tervezéstámogató felületet kínál az ArchiCAD alá beépülő Terrán AddOn platformmal, ahol a Generon napelemes tetőcserépről is részletes tervezői információk érhetők el. A termék a tervekbe illeszthető és ráhelyezhető a megrajzolt tetőre, így már a tervezési fázisban a látványterveken láthatja az építtető a Generon esztétikai előnyét.

Olvassa be a QR-kódot és tudjon meg többet a Terrán Generonról!

A cserepek külön szolárpanelként működnek

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog