2024. április 15.

Már új színben is kapható a napelemes tetőrendszer

Már új színben is kapható a napelemes tetőrendszer

A megújuló energiaforrások iránti élénk érdeklődést jól mutatja, hogy az elmúlt évben több háztartási napelemrendszert állítottak üzembe, mint az azt megelőző két év során összesen. A Terrán új távlatokat nyitott meg a fenntarthatóság útján a Generon napelemes tetőrendszerrel, az idei évet pedig egy továbbfejlesztett, színes verziójával köszönti a Generon cégcsoport.

Megugrott a háztartási napelemrendszerek száma

A klímaválság és a fenntarthatóbb élet iránti igény a megújuló energiaforrások felé irányította a figyelmet. A környezettudatosság erőteljes térhódítását jól érzékelteti, hogy a háztartási méretű napelemrendszereknek a korábbi várakozás szerint Magyarországon 2030-ra kellett volna elérniük a 200 ezres darabszámot, végül azonban ez a cél már tavaly megvalósult. 2023-ban minden korábbi évnél többet, összesen 85 ezer darab, 50 kilowatt alatti teljesítményű rendszert telepítettek. A háztartási napelemrendszerek összesített kapacitása így egyetlen év alatt 2300 megawatt fölé emelkedett. Ha az összteljesítményt nézzük, akkor pedig eléri a teljes hazai kapacitás 40 százalékát.

Már új színben is kapható a napelemes tetőrendszer

A tendencia a világon szinte mindenhol hasonlóan alakul, azaz egyre többen éreznek felelősséget a bolygó iránt, és hívják segítségül a tiszta energiaforrásokat. Itthon a több mint százéves Terrán napelemes tetőrendszerével kínál megoldást a zöldenergia-termelésre, a Generon egyszerre tölti be a tetőtől elvárható védelmi funkciót, és termel energiát a családok számára. A cégcsoport az idei évet a Generon egy továbbfejlesztett változatával köszöntötte, amely nem csak színében hoz újdonságot.

 

Pirosban is zöld

Az elmúlt években igen népszerűek lettek a sötét színű tetőcserepek, amelyekhez tökéletesen passzolt a fekete Generon. Különleges esztétikai élményt nyújt, miközben belesimul a tető síkjába és a környezetébe. Ám a legelterjedtebbek továbbra is a vörös és piros árnyalatú cserépfedések, ezért a Terrán néhány évvel ezelőtt új innovációba kezdett. A fejlesztés eredménye az idén debütált Generon RED, vagyis a piros napelemes tetőrendszer. Az új színű Generon a Terrán kínálatában található piros árnyalatú cserepekkel homogén felületet alkot, miközben energiatermelő funkcióval egészíti ki a tetőt, és megőrzi annak hagyományos megjelenését. A piros Generon azonban nem csak színében újdonság: egy olyan továbbfejlesztett réteggel készül, amely meghosszabbítja a termék élettartamát. A Generon gyártásánál a szoláriparban már jól bevált, ellenálló üvegfelület védi a napelemes paneleket a jégesővel szemben, ez pedig fontos kérdés, hiszen a klímaváltozás egyre szélsőségesebb időjárási jelenségeket produkál. A napelemes tetőrendszer – legyen piros vagy fekete – továbbra is kizárólag a Rundo és a továbbfejlesztett Zenit, új nevén Zenit Max tetőcserepekkel kompatibilis. A Generon napelemes tetőrendszer hozzájárul egy zöldebb, fenntarthatóbb jövő megteremtéséhez, és most már pirosban is tökéletes választás.

Ide kattintva tudjon meg többet a Terrán Generonról!

[x]

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog