Peri01

2016. augusztus 08.

Medencefedéssel megoldható a gazdaságos üzemeltetés

Medencefedéssel megoldható a gazdaságos üzemeltetés

A praktikus medencefedő megoldásokkal hosszú távon pénzt spórolhatunk meg, a takarítással járó bosszúságokról nem is beszélve. Nagyon egyszerűen gondoskodhatunk medencénk lefedéséről, hiszen számos megoldás létezik rá. Teljesen mindegy, hogy kültéren vagy beltéren áll a medence, hiszen a takarás bárhol segítséget nyújthat.

 

A medencefedés előnyei

A medence lefedésével egy régóta dédelgetett álmát válthatja valóra, hiszen a medence üzemeltetési költségeinek akár 70%-át is megtakaríthatja. A fedés következtében csökken a gyakran jelentkező vegyszer utánpótlás szüksége. Nem kell olyan sűrűn utántölteni a medencét, és még a víz fűtésére fordított energián is spórolhatunk. Rolós medencetakarással egy kényelmesen és egyszerűn működtethető megoldást kapunk. A redőny motoros csévélés segítségével működik.

Nem kell mást tennünk, mint egy gombnyomásra lezárnunk a medencét, amelyet éppen nem használunk. Más megoldás is létezik a medencetakarásra, mint például a fóliás megoldás, de az sokkal kevésbé takarékos. A redőnylamellák sokkal tovább ellenállnak a különféle környezeti és vegyszerektől keletkező káros hatásoknak. Nem kell állandóan lesni, hogy az UV sugárzás vagy a vegyszerek vajon milyen kárt tettek a rolóban, hiszen az anyaga úgy van kiképezve, hogy 10-15 évig is képes ellenállni a káros hatásoknak. A beltéri medencék letakarására egyszerű és költséghatékony megoldás, emellett esztétikus látványt is nyújt.

Medencefedéssel megoldható a gazdaságos üzemeltetés

A redőny akár utólagosan is beépíthető, ha szerencsénk van, beépítéséhez egyáltalán nincsen szükség a szerkezeti bontásra, sem átalakításra. Mivel a rolócséve kis helyen is elfér, ezért semmilyen takarás nem szükséges rá, hiszen így is eléggé esztétikus látványt nyújt. Jó ár-érték arányban, egyszerű és gyors telepíthetőséggel, már meglévő medencékhez is kiváló megoldás. A redőny akár 16x25 méteres, nagyobb medencékhez is felszerelhető, nem csak a kisebb medencék esetében használható. A kültéri medencék esetében sokszor merül fel az igény arra, hogy a redőnyt burkolat alá elrejtsék. Természetesen erre is van megoldás. Ha szolár- és transzparens lamellákkal szereljük fel a medence takarót, akkor több legyet is üthetünk egy csapásra. Érdemes ezt még a szerelés előtt alaposan átgondolni, hiszen a későbbi utómunkálatok mindig többe kerülnek, mint ha időben alaposan átgondolunk valamit. A nemkívánatos rolókat elrejthetjük fafülkébe, a pihenőpad alá, de süllyeszthetjük a víztükör alá is. Léteznek ezen kívül még teljesen egyedi és exkluzív megoldások is, ilyen például a medence fenékbe rejtett roló. Ezeket legtöbbször ovális, trapéz, paralelogramma formájú medencéknél alkalmazzák, amelyek mérete is nagyobb.

 

Miből készül a medence lamella?

A roló lamellák 3 kamrás PVC vagy polykarbonát profilból készülnek, amelyek könnyedén egymásba pattinthatóak. A kívánt méretre szabás után műanyag dugókkal zárják le. Ezek a dugók szilikonos tömítést kapnak, hogy légmentes zárást biztosítsanak. A bezárt levegőnek köszönhetően a lamellák akárcsak egy tutaj úsznak a víz felszínén, megfelelő alátámasztás mellett akár egy kisebb gyermeksúlyát is megtartva. A lamellák a medencék esti fényében is különleges látványt nyújtanak.

Kültéri medencékhez érdemes szoláros lamellát választani, hiszen akkor a medencefűtés szempontjából jelentős megtakarítást könyvelhetünk el. Különböző színekben érhetőek el a rolók. Bézs, homokszínű, a kék különféle árnyalatai, víztiszta, ezüst, fehér, és szürke található a színpalettán.

A rolók beszerelésével óriási többletköltségektől szabadulhatunk meg rövid idő alatt. A roló az árát pillanatok alatt behozza, így sokkal gazdaságosabban lehet a továbbiakban medencénket üzemeltetni.

(X)

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog