2023. augusztus 01.

Számos újdonságát mutatta be a Hörmann az idei Bau-n

Számos újdonságát mutatta be a Hörmann az idei Bau-n

A világ egyik vezetõ garázskapu és bejárati ajtó gyártójaként a Hörmann ismét képviseltette magát a müncheni BAU-n. A profiljában világelsõ, 2023-ban is számtalan új termékkel és fejlesztéssel megjelenõ cég bemutatta a kapuk, ajtók, tokok, meghajtások és beléptetõ rendszerek újdonságait, melyek mellett a tárolórendszerek is megjelentek.

2023-ban is megrendezték Münchenben az egyik legnívósabb építõipari kiállítást, a BAU-t, melyet idén a „Klímaváltozással járó kihívás” témakörére fûztek fel a szervezõk. A kiállításon természetesen ez évben is képviseltette magát a Hörmann, mely a világ vezetõ kapugyártójaként – számtalan kihívással szemben – a következõ generációk iránti felelõsségével évek óta elkötelezetten tesz a fenntarthatóságért. A német gyártó többek között a hõszigetelés technológiájával is igyekszik minél kisebb ökolábnyomot hagyni: olyan hõszigetelt ipari kapukkal érkezett a piacra, melyek nemcsak a márka kapcsán eddig is megszokott korszerûséget és idõtállóságot hordozzák magukban, hanem a költséghatékony és környezetbarátabb üzemeltetést is.

A Hörmann az idei BAU-n is az egyik legnagyobb kiállítóként vett részt. „A 2021 évi vásár pandémia miatti kimaradása után már nagyon vártuk a BAU 2023 évi megrendezését. Még ha a digitális koncepciók jól is mûködnek, mi a közvetlen kommunikációban és a személyes információcserében hiszünk. A nemzetközi szakmai közönség számtalan termékinnovációnkat tekinthetette meg, melyen túl volt alkalmunk beszélgetni is az érdeklõdõkkel. Itt mindig egészen különleges légkör uralkodik” – mondta el J. Hörmann, a Hörmann-csoport ügyvezetõje.

A Hörmann több különlegességet is bemutatott a garázskapuk és ajtók piacán, például új felületek, stílusok és ajtómodellek fogják a fából készült szobaajtók és a bejárati ajtók választékát bõvíteni. A fókuszban a felületek robusztussága és a kialakítási lehetõségek állnak, az innovációt pedig emellett a tûzgátló ajtók és tokok kínálatában lévõ néhány továbbfejlesztés teszi teljessé.

A Hörmann vásárstandján elõször voltak láthatók az ipari és kereskedelmi épületekhez alkalmazható, a Grothaus gyártásából 2022 nyarán átvett lengõajtók, és szintén elsõ ízben mutatkoztak be az új tárolórendszerek (szerszámosházak és tûzifatárolók), de betekintést kaphattunk e termékterület jövõbeli újdonságairól is.

A Hörmann legújabb termékei néhány hete már elérhetõk – ezek közül kiemelkedik az LPU 42 új Duragrain dekorációs termékei, melyek az elegancia, a modernitás és a hõszigetelés magas szintû ötvözetét hordozzák magukban. Az alumíniumból készült garázskapu-bejárati ajtó kombináció öt különbözõ mintában is elérhetõ.

Különleges látványt nyújt az ajtó a kapuban megoldás, mely egyszerre hordozza magában a „retróság” és a modernitás jegyeit, ráadásul helytakarékos is.

Az áttetszõség és belátás közti átmenetet kínálja az Art 42 Vitraplan, mely szürke-fekte színekben árasztja magából a mérhetetlen eleganciát.

A BAU keretében bemutatkozó kapuk és ajtók nemcsak a dizájnt, de a praktikusságot és a kényelmet is magukban foglalják, melyeket az erre fejlesztett applikációkkal könnyedén irányíthatunk, akár autónkból, akár bentrõl egy falra felszerelt kapunyitó segítségével. A Hörmann azonban azokra is gondolt, akik az egyszerûség hívei, így a háromgombos HSI 3 BS távirányítóval – a telefont kertészkedés, biciklizés vagy motorozás miatt otthon hagyva – is irányíthatják a kapukat, ajtókat.

A Hörmannál minden részletre figyelnek, így az új ajtókilincsek már „kutyabiztosak” is – olyan szögben fordítva nyílnak, amit a kis kedvenc nem tud egy mancsnyomásra kinyitni.

A német gyártó külön hangsúlyt fektetett az újítások terén a duplaajtókra (Double Leaf Internal Door ZK és MZ THERMO65), melyek amilyen egyszerûek, annyira elegánsak, és szintén több színben elérhetõk. E termékek szimpla verziója is elképesztõen elegáns, és akár egy tárolóhoz, akár egy kazánházhoz belépést nyújthatnak – a Fire-Rated Door FS Thermo65 610 S ráadásul a tûzálló is.

A Hörmann jött, mutatott és gyõzött a BAU-n – ismét bizonyítva, hogy kínálatának csak a képzelet szabhat határt, és a kereslet bármilyen spektrumának kapuján és ajtaján képes belépni.

(x)

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog