2014. augusztus 26.

10+1 TIPP a megfelelő hőszigetelő festék kiválasztásához

10+1 TIPP a megfelelő hőszigetelő festék kiválasztásához

Hőszigetelő festék – ez a fogalom manapság egyre gyakrabban hallható. Mire figyeljünk azonban, ha hőszigetelő festék vásárlására adjuk fejünket, hogy hosszú évekig elégedettek legyünk? 11 hasznos ötlet egy szakértőtől. Olvassa végig, spórolhat vele!

10+1 TIPP a megfelelő hőszigetelő festék kiválasztásához

1. Tapasztalatok, referenciák – ismerje meg mennyit spóroltak a fűtésen és hogyan szabadultak meg a penésztől!

Ez az egyik, ha nem a legfontosabb tényező. Ha egy terméknek, cégnek nem találunk referenciát a honlapján, akkor alaposan gondoljuk át. Ha találhatók interjúk, képek, leírások korábbi vásárlóktól, akkor már sínen vagyunk – ha másoknak már bevált, akkor mi is bátran belevághatunk.

TIPP! A Protektor hőszigetelő festék számos referenciával rendelkezik, melyek az alábbi oldalon meg is tekinthetők: thermofestek.hu/kategoria/referenciak

 

 

10+1 TIPP a megfelelő hőszigetelő festék kiválasztásához

2. Megbízható gyártó – több évtizedes múlt, negyed százados tapasztalat

Hőszigetelő festékek terén kritikus, hogy a gyártó cég rendelkezzen tekintélyes múlttal. Ki szeretne olyan anyagot vásárolni, amit csak nemrég kísérleteztek ki, és még nincsenek megnyugtató adatok a hatásairól?

TIPP! A Protektor hőszigetelő festékeket előállító német gyár 1989 óta különböző védőbevonatok gyártására specializálódott, így tekintélyes szakmai múlt, és számos eredmény áll a hátuk mögött. Nem árulnak zsákbamacskát.

 

 

10+1 TIPP a megfelelő hőszigetelő festék kiválasztásához

3. Megbízható forgalmazó – széleskörű szakmai tapasztalat itthon is

Nemcsak a gyártónak, de a forgalmazónak is korrekt, jó múltú, büntetlen cégnek kell lennie. Ha egy céget már büntetett valamely hatóság, érthető, ha fenntartásunk van vele szemben.

TIPP! A Protektor hőszigetelő festékeket forgalmazó (kizárólagos importőr) Protektor Hungary Kft. több mint 5 éve működő, megbízható cég, az összes vonatkozó törvényt (fogyasztóvédelmi, versenytörvény stb.) maximálisan betartja.

 

 

10+1 TIPP a megfelelő hőszigetelő festék kiválasztásához

4. Független, hiteles minősítések, bevizsgálások – csak megbízható forrásból

A hőszigetelő festékeket jól jellemzik a vizsgálati eredmények, minősítések. Válasszunk olyan anyagot, amit neves minősítő intézetek vizsgáltak be, és hitelesítettek. A vizsgálati eredmények dátumát is figyeljük: ha az korábbi, mint a gyártó cég létezése, akkor az gyanús!

TIPP! A Protektor hőszigetelő festékeket többek között a neves TÜV intézet és számos más elismert laboratórium vizsgálta és tanúsította. A gyártó szigorú szabványok szerint végzi a termék gyártását, és gyártói ISO minősítéssel rendelkezik! Ezekről a dokumentumokról meg is bizonyosodhatunk az alábbi linkeken: thermofestek.hu/kulteri-falfestek-adatlapja

thermofestek.hu/belteri-falfestek-adatlapja

 

 

10+1 TIPP a megfelelő hőszigetelő festék kiválasztásához

5. Penészgátló hatás – a kellemesebb lakóklímáért

A hőszigetelő festékeknél nyilvánvalóan a hőszigetelő képesség az egyik legfontosabb tulajdonság. Azonban jó, ha a hőszigetelő képességen felül a festék segít a penészgátlásban is, ugyanis ez a két dolog sok esetben kéz a kézben jár: ha nincs vagy rossz a hőszigetelés, akkor gyakran megjelenik a penész.

TIPP! A Protektor hőszigetelő festék vizsgálata során 100 napig 95 százalék relatív páratartalom és 10 °C mellett nincs penészképződés a vizsgált felületen! A részletes vizsgálati dokumentáció itt megtekinthető: thermofestek.hu/protektor-belteri-falfestek-mikrobiologiai-vizsgalat

 

 

10+1 TIPP a megfelelő hőszigetelő festék kiválasztásához

6. Ellenálló és időtálló kötőanyag – ezen is sok múlhat!

A hőszigetelő/hővisszaverő képességet és az energiamegtakarítást biztosító hatóanyagokon kívül nem elhanyagolható a kötőanyag összetétele és szerepe sem! Nem mindegy, hogy milyen kötőanyag tartalmazza a hatóanyagot: válasszunk olyan terméket, melynek kötőanyaga plusz funkciókat biztosít – hajszálrepedés-gátlás, rugalmasság, moshatóság, magas dörzsállóság, magas ellenálló képesség a külső hatásokkal szemben, vízlepergető képesség, diffúzióképesség, hosszú távú időtállóság!

TIPP! A Protektor hőszigetelő festékek kötőanyaga mindezt biztosítani tudja hosszú éveken keresztül (QUV 5000 óra tesztelt időtállóság!). Ne válasszunk olyan anyagot, ami nem rendelkezik tesztelt UV időtállósággal, vagy más öregbítéses időtállósági teszttel!

 

 

10+1 TIPP a megfelelő hőszigetelő festék kiválasztásához

7. Egészség- és környezetbarát anyag: VOC=0,000 g/liter legyen!

Nem csak a hőszigetelő képesség, az energiamegtakarítás, penészgátlás, időtállóság és más teljesítmények a fontosak! Az is legyen kiemelt szempont, hogy a választott termék gyerek-, egészség- és környezetbarát legyen. A VOC-tartalom az illékony szervesanyag-tartalmat mutatja. Ezek az anyagok nemcsak festés közben, hanem utána még hosszú időn keresztül párolognak ki a festett felületből. Ne kössünk kompromisszumot, csak teljesen VOC-mentes hőszigetelő festéket válasszunk!

TIPP! A Protektor hőszigetelő festék VOC-tartalma 0 g/liter, tehát VOC-mentessége miatt nyugodt szívvel alkalmazható baba- és gyerekszobába, egészségügyi problémákkal küzdők szobájába is, illetve bárki számára előnyös választás, akinek fontos az egészsége!

 

 

10+1 TIPP a megfelelő hőszigetelő festék kiválasztásához

8. Tűzállóság az Ön és családja biztonságáért

Hőszigetelő festék választásánál azt is szem előtt kell tartanunk, hogy egy esetleges tűzesetnél nem jelent-e a választott termék plusz kockázatot. Ne válasszunk könnyen éghető anyagot épületeink festésére!

TIPP! A Protektor beltéri hőszigetelő festék tűzállósági besorolása A2, ez azt jelenti, hogy nem gyúlékony, valamint égés során nem keletkeznek mérgező gázok, illetve lehulló égő részek!

 

 

10+1 TIPP a megfelelő hőszigetelő festék kiválasztásához

9. Tudja meg pontosan mekkora mennyiségre van szüksége!

Ha árajánlatokat kérünk hőszigetelő festékekre, ne csak a végösszegeket nézzük meg, hanem az ajánlatban kapott mennyiségeket is. Ha gyanúsan kevés anyag szerepel az ajánlatban, kérdezzünk rá nyugodtan, hogy biztosan annyi-e, mert lehet, hogy rendben van az ajánlat, de az is előfordulhat, hogy elírás, vagy alábecslés áll az ajánlat mögött. A legtöbb hőszigetelő festékből több anyag szükséges egy m2-re, mint egy normál festékből, mivel a speciális összetétel miatt nagyobb az anyagszükséglet, mint egy hagyományos festékből. 12-13 liter anyaggal legtöbb esetben nem lehet lefesteni mondjuk 40 m2 durva kőporos felületet. Ezért legyünk körültekintőek a mennyiségek összehasonlításában.

TIPP! A Protektor hőszigetelő festék 12,5 literes kiszerelésben kültéren 37-40 m2-re elég 2 rétegben, ha teljesen sima a felület, beltéren pedig 12,5 liter festék 40 m2-re, ugyancsak 2 rétegben. Ha érdes a felület az anyagigény arányosan megnő. Kalkuláljon gyorsan és egyszerűen anyagigényt az Ön által kezelni kívánt felületre az alábbi oldalon: thermofestek.hu/arajanlatot-kerek

 

 

10+1 TIPP a megfelelő hőszigetelő festék kiválasztásához

10. Ismerje meg mit kap a pénzéért!

Döntésünknél a fent felsorolt szempontok összességét próbáljuk figyelembe venni, és annak tekintetében az ár-érték arány alapján döntsünk. Azaz a lehető legtöbb funkciót minél jobb áron igyekezzünk megkapni. Általánosságban igaz, hogy nem mindig a legolcsóbb a legjobb, de nem is feltétlenül a legdrágább. Gyűjtsünk be minél több információt a termékekről, forgalmazókról, és átfogó adatok alapján mérlegeljünk. Az árajánlatoknál mindig nézzük meg, hogy nettó vagy bruttó árakat adott a cég, hiába az alacsonyabb nettó ár, ha még rájön a 27 százalék áfa – lehet, hogy így már nem az a termék lesz a legversenyképesebb. Jó böngészést, jó informálódást kívánunk, döntés után pedig hosszantartó előnyös tulajdonságokat a választott hőszigetelő festéktől!

TIPP! Ismerje meg az ár-érték arányban igencsak kedvező Protektor hőszigetelő festékeket. Olvassa el a bónusz szempontot (lejjebb), és tudjon meg többet!

 

 

10+1 TIPP a megfelelő hőszigetelő festék kiválasztásához

+1. Vásárlóbarát akciók!

A bónusz szempontnak a közkedvelt akciókat választottuk. Hiszen ki ne szeretné, hogy a fűtésszámla csökkenésével megtakarított pénzen felül még egy kis plusz pénzmag a zsebében maradjon? Most ez lehetséges!

TIPP! A Protektor hőszigetelő festékekre egyedi, 10 százalékos AKCIÓT biztosítunk, csak az Építési Megoldások olvasói számára 2014. szeptember 1-ig! Kalkuláljon személyre szabott árajánlatot az alábbi automatikus kalkulátor segítségével, hogy részletesen megismerhesse a Protektor hőszigetelő festékeket, és igénybe vehesse az egyedülálló, határidős kedvezményt, vagy vegye fel a kapcsolatot a forgalmazóval az alábbi elérhetőségeken!

 

Ismerje meg mennyibe kerül kültéren:

 

Beltéri felületen az alábbi linken kérhet árajánlatot:

thermofestek.hu/belteri-hoszigetelo-festekre-arajanlat

 

Protektor ügyfélszolgálat központi iroda: 1158 Budapest (Újpalota), Késmárk utca 7/b. földszint. 006.

Nyitva tartás: Hétfőtől péntekig: 8.15–16.00, előzetes telefonos időpont-egyeztetés javasolt

Telefon: +36-1-308-7684

Mobil: +36-70-772 0794 (Hétfőtől vasárnapig: 8.00–20.00)

E-mail: info@protektorfestek.hu

thermofestek.hu/kapcsolatfelvetel

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo