2013. szeptember 03.

Akár 39 százalékos energiamegtakarítás* is elérhető hőszigetelő festékkel

Akár 39 százalékos energiamegtakarítás* is elérhető hőszigetelő festékkel

A korszerű és praktikus Protektor hőszigetelő festékbevonattal az időtálló festés és a hatékony hőszigetelés**  előnyei egyesíthetők. A festék belül üreges, vákuumizált nanotechnológiás kerámiagömböket tartalmaz.

A kerámiagömböcskék hőreflexiós képessége rendkívül magas, a beérkező hősugarak hozzávetőlegesen 80 %-át visszaverik.

Akár 39 százalékos energiamegtakarítás is elérhető hőszigetelő festékkel

Tájékoztató ábra – a kerámiagömbös bevonat hővisszaverő képességét szemlélteti. 

Az egyenletes sugárzó hő, amit a Protektor bevonat visszaverés révén eredményez,csökkentheti a beltéri levegő hőmérséklet szerinti rétegződését. Speciális kötőanyaga nem zárja le a falak szellőzését. Pontosabban diffúzióképes. 

 

Miben különleges még a Protektor beltéri falfesték?

A rugalmas kötőanyagnak köszönhető a Protektor hőszigetelő festék azon tulajdonsága is, hogy gátolja a hajszálrepedések képződését, így hosszú évekig megőrzi újszerű jellegét. A kísérleti teszteredmények 5000 UV óra időtállóságot mutattak. Ha szennyeződés éri, az egyszerűen nedves szivaccsal lemosható. Illékony szerves vegyület tartalma: 0.000 g/L. A német gyár közel negyed évszázada foglalkozik speciális bevonatok gyártásával.

A hőszigetelő képességére vonatkozó vizsgálati eredményeket az alábbi egyedi esettanulmány mutatja be.

 

Protektor beltéri hőszigetelő falfesték teszt: 39 % energiamegtakarítás*

Fontos tudni: A 39% energiamegtakarítás egyedi eset, amely a tanulmányban szereplő épületre vonatkozott. Más esetekben a körülmények függvényében az energiamegtakarítás kisebb is lehet, vagy különösen kedvezőtlen körülmények esetén akár teljesen el is maradhat. Kérjük jelen vizsgálatban szereplő adatokat tájékoztató jellegűnek vegye.

 

Vizsgálati körülmények

A németországi GTC irodaépületén belül a 2007.06.01. és 2008.05.30. közötti időintervallumban vizsgálták két, azonos paraméterekkel rendelkező irodahelyiség fűtési energiaigényét. Az épület készbeton elemekből épült, a két vizsgált helyiség azonos méretű, és mindkettő északi fal mentén található.

Mindkét irodát azonos célokra használták, a jelenlévő személyek közel azonos időtartamban tartózkodtak a helyiségekben. A két helyiségben található hőforrások azonos teljesítményűek, így megközelítőleg azonos hőmennyiség leadására voltak képesek. A fűtési magatartást, használatot a teljes időszak alatt vizsgálták és jegyzőkönyvezték. Az eltérések csekély mértékűek voltak csupán.

 

Az energiamegtakarítási vizsgálat részletezése

Az egyik iroda a Protektor hőszigetelő és penészmentesítő*  beltéri festékbevonattal lett lefestve, a másik pedig egy barkácsáruházakban kapható jó minőségű hagyományos beltéri diszperziós festékkel. Mindkét helyiség festését azonos időben, 2007.06.01-jén végezték, a lefestett felületek mérete azonos volt.

A vizsgálati időintervallum végén összegezték a fűtési energiaigény éves eredményeit, és az alábbi adatokat kapták:
A Protektorral festett iroda igénye: 8150,34 kW/h
A referencia iroda igénye: 13362,36 kW/h
A különbség: 5212,36 kW/h

Akár 39 százalékos energiamegtakarítás is elérhető hőszigetelő festékkel

Ez 39 %-os energiamegtakarítás a Protektor hőszigetelő és penészmentesítő festékbevonattal lefestett iroda esetében a másik helyiséghez képest.

 

A vizsgálat értékelése

A Protektor hőszigetelő és penészmentesítő festékbevonat a meglévő fűtési igényt hővisszaverés útján optimalizálta, ami miatt az energiamegtakarítás jelentkezett.

Egy kW/h költsége bruttó 27,68–48,88 Ft.

Ebből még a legalacsonyabb adattal számolva is az energiamegtakarítás révén 144 278 Ft-tal kevesebbet kellett költenie fűtésre a Protektorral lefestett irodának a vizsgált évben, mint a kontrollhelyiségnek. Képzelje csak el, mekkora megtakarítást lehetne elérni, ha egy egész irodaház minden helyiségét a Protektor festékkel festenék ki!

A Protektor festékkel lefestett irodára vonatkozóan 105 800 Ft volt az anyagköltség (2 vödör Protektor beltéri hőszigetelő festék, 2L Protektor mélyalapozó), ami a megtakarítás tükrében azt mutatja, hogy az anyagköltség már az 1. évben megtérült! A munkadíj mind a Protektorral, mind a hagyományos festékkel lefestett helyiségnél is fennállt, azonban a hagyományos festék esetében nincsen semennyi energiamegtakarítás.

 

Energiamegtakarítás**  Protektor nanokerámiás bevonattal – német energetikai intézet által igazolva

A Protektor hőszigetelő festék hatása nem hasonlítható össze sematikusan a hagyományos szigetelési módszerekkel, mivel más elven működik, de az elérhető energiamegtakarítás és a munkálatok költsége összevethető. A Protektor hőszigetelő festék működéséhez kell lennie hősugárzásnak (akár a nap, akár fűtőtest hőenergiája), mert a hideg levegővel szemben nem szigetel, hatása a hővisszaverésen alapul. A fenti esettanulmány független vizsgálati intézmény által mért adatokon alapul.

 

A Protektor a vevők körében is széles körben bevált, energetikai képessége kipróbált

A vizsgálati eredményeken kívül számos ügyfél elégedett visszajelzése is tanúsítja a Protektor festék hatékonyságát. A Protektor beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festékkel kombinálva, vagy akár egymás alternatívájaként is alkalmazható a Protektor kültéri hőszigetelő festék, ami a kültéri hatások ellen is kiváló védelmet nyújt az épületek külső felületei számára.

 

Mennyibe kerül a Protektor beltéri hővisszverő bevonat? Kérjen árajánlatot akár most!

A Protektor beltéri hőszigetelő bevonat ára: 1200–1300 Ft/nm (2 réteg Protektor beltéri festék bruttó ára sima felület esetén, 12,5L-es kiszerelés maximális kihasználtsága mellett). Ez az ár tájékoztató jellegű, nem minősül árajánlatnak,  ha meglévő szobájára pontos árkalkulációt szeretne kapni tőlünk, kérjük, töltse ki az alábbi árajánlatkérő formot, pár percen belül pontos árkalkulációt küldünk Önnek:

 

További információ a Protektor festékekről:

Protektor beltéri falfesték >>

Protektor kültéri falfesték >>

Elérhetőségek:

E-mail: info@protektorfestek.hu

Mobil: +36 (70) 772-0794 (hétfőtől vasárnapig 8-tól 20 óráig hívható)

Tel.: +36 (1) 308-7684

Személyes ügyfélszolgálat: 1158 Budapest (Újpalota), Késmárk utca 7/b.

Nyitva tartás: H-P: 8.15-16.00

*A 39% energiamegtakarítás egyedi eset, amely a tanulmányban szereplő épületre vonatkozott. Más esetekben a körülmények függvényében az energiamegtakarítás kisebb is lehet, vagy különösen kedvezőtlen körülmények esetén akár teljesen el is maradhat.

* FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés-gátlásáról: A   Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés  újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt. 

 

(X)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo