Deceuninck

 

2016. január 07.

Akár télen is beépíthető, öntapadó vízszigetelő lemez

Akár télen is beépíthető, öntapadó vízszigetelő lemez

Ahol teljes körű és az építmény teljes élettartamára biztonságot garantáló vízszigetelés a követelmény, jó megoldást nyújt a Grace vízszigetelő termékcsalád: garantálja a porszáraz belső teret, kiküszöböli a vízvándorlást, megoldja a gázzárást, könnyen és gyorsan beépíthető az időjárástól viszonylag függetlenül.

A korábbiakban a kétoldali zsaluzattal készülő vasbeton falakon nehézségekbe ütközött a Preprufe szigetelőlemez használata az átkötések helyének utólagos kiszigetelése miatt. E nehézségek kiküszöbölésére fejlesztették ki a közelmúltban a Preprufe 800PA lemezt: a beton- és fémfelületekre helyezhető, erősített, keresztlaminált HDPE hordozófóliából és szintetikus tapadórétegből álló öntapadó vízszigetelő fóliát. Az új termék szintén a Preprufe Advanced Bond Technology-t (Preprufe magasfokú kötéstechnológiát) alkalmazó anyag, amely a szerkezet teljes felületén igen erőteljesen tapad, kizárva a vízvándorlást. Két változatban kapható: a Preprufe 800PA +5 °C és +40 °C között, illetve a Preprufe 800PA LT -5 °C és +20 °C között alkalmazható.

Akár télen is beépíthető, öntapadó vízszigetelő lemez

A szigetelendő felületnek tisztának, zsír- és oldószermentesnek kell lennie, a 3 mm-nél nagyobb egyenetlenségeket el kell távolítani vagy ki kell tölteni. A felületet alapozni kell egy réteg Preprufe SC1 Primerrel, amit hengerrel vagy ecsettel hordhatunk fel, legalább egy órával a fólia felhelyezése előtt. Az alapozott felületre még aznap fel kell helyezni a szigetelőlemezt.

Akár télen is beépíthető, öntapadó vízszigetelő lemez

 

A Preprufe 800PA lemez alkalmazásának előnyei

A legtöbb fogadófelület megfelelő a szigetelőlemez fogadására, elmaradnak a szigetelést tartó szerkezetek, nincs szükség a fogadófelület alapos és költséges előkészítésére, illetve védőbeton kialakítására. Meglévő szerkezethez csatlakozva jelentős alapterület-növelés érhető el, ami nagyobb értékesíthető belső teret eredményez. A külső időjárástól való viszonylagos függetlenség jelentősen gyorsítja a kivitelezést.

Akár télen is beépíthető, öntapadó vízszigetelő lemez

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog