Deceuninck

 

2011. december 23.

Öntapadó szigetelés nyílt munkagödörben épülő oldalfalakhoz

Öntapadó szigetelés nyílt munkagödörben épülő oldalfalakhoz

A Preprufe 800PA hidegen felhelyezhető, öntapadó vízszigetelő lemez, mely erősített keresztlaminált HDPE hordozófóliából és szintetikus, nem bitumenes tapadórétegből áll. A betonhoz bármilyen hőmérsékleten kiválóan tapadó, 0,8 mm vastag lemez kimagasló pontnyomásállósága a négyrétegű HDPE hordozófóliának köszönhető.

A cementes és fém felületekre helyezhető Preprufe 800PA kétféle típusban kapható: a Preprufe 800PA +5 és +40 °C, a Preprufe 800PA LT pedig -5 és +20 °C között alkalmazható. A sem vizet, sem párát át nem eresztő lemez teljes felületen tapad, kizárva a vízvándorlást és vízszivárgást a szigetelés és az aljzatfelület között. Rugalmasságából adódóan felveszi a dilatációs mozgásokat, áthidalja a beton zsugorodásból adódó repedéseit, illetve jobban fedi a felületi egyenetlenségeket.

 

Öntapadó szigetelés nyílt munkagödörben épülő oldalfalakhoz

 

A négyrétegű hordozófólia egy fekete színű réteget is tartalmaz, ami jól láthatóvá teszi a helyszíni beépítés során keletkező esetleges sérüléseket, így azok könnyedén kijavíthatók.

 

A Preprufe 800PA főbb alkalmazási területei:

• új vízszigetelések készítése, illetve régiek javítása;
• bármilyen oldalfal szigetelése (mélygarázsok, felszín alatti vasbeton víztározók, tartályok, ipartelepek létesítményei stb.);
• radon- és metángázok elleni védelem;
• kritikus alépítmények védelme víztől, nedvességtől és gázoktól.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog