2015. július 15.

Elegáns kapcsolat a kert és a szoba között

Elegáns kapcsolat a kert és a szoba között

A nagyméretű üvegajtók kapcsolatot teremtenek a szoba és a kert között és szabad utat adnak a helyiségekbe áramló napfénynek, így jelentősen növelik a térérzetet. Az esztétikai értékükön túl ugyanakkor fontos határolófelületekről van szó, ezért is lényeges az otthonunknak és életmódunknak megfelelő kivitel választása.

Energetikai tulajdonságok és funkcionalitás

Üvegajtó vásárlása előtt alaposan térképezzük fel a rendelkezésre álló tér adottságait, valamint az ablakkal szemben támasztott energetikai és funkcionális követelményeket. A nagyméretű üvegfelület ugyanis hosszú távon megterhelheti a családi kasszát, ha nem fordítunk kellő figyelmet a nyílászáró hőszigetelő tulajdonságaira. Lényeges szempont az egyszerű nyithatóság is, ha az üvegajtót napi rendszerességgel átjáróként használnánk a terasz felé.

 

Az üvegajtók típusai

Hagyományosan nyíló vagy bukó nyitásmódú ajtók
A hagyományosan nyíló erkélyajtók könnyen kezelhetők és kedvező áron elérhetők. A vékony ablakprofilok maximális magassága és szélessége viszont behatárolt, ezért nagy üvegfelületek kialakítására nem alkalmasak. Az Inoutic Eforte profilokkal készült hagyományosan nyíló ajtók kiváló hőszigetelési tulajdonságaiknak köszönhetően passzívházak és alacsony energiaigényű épületek ideális nyílászárói lehetnek.

Elegáns kapcsolat a kert és a szoba között

 

Egyszerű tolórendszerek
Amennyiben a helytakarékosság is fontos szempont, akkor egyszerű tolórendszerekkel alakíthatók ki nagyobb üvegfelületek. E típus beltéri helyigénye kisebb, de az egyszerűbb szerelvények miatt a nyitásukhoz nagyobb erőre van szükség.

 

Emelő-toló ajtók
Az emelő-toló ajtókkal nagyfelületű, az épület szintmagasságának megfelelő, (akár 2,6 m belmagasságú és 6 m szélességű) üvegezett ajtók is kialakíthatók. A rendszer ráadásul elektromos távirányítással is kiegészíthető. Az Inoutic emelő-toló ajtók kiváló hőszigetelő paraméterekkel rendelkeznek, széles színválasztékban kaphatók, beleértve a famintázatú és metál színű Titanium Plus exkluzív fóliákat is. Használatuk könnyű és egyszerű: nagy súlyuk ellenére akár fél kézzel is nyithatók.

Elegáns kapcsolat a kert és a szoba között

 

Bukó-toló ajtók
A bukó-toló ajtók előnye, hogy az eltolható ajtószárny kibuktatható szellőző állásba. Főleg kisebb méretű üvegezett felületek esetén alkalmazhatók, árfekvésük az emelő-toló ajtós rendszeréhez viszonyítva kedvezőbb. Az Inoutic Prestige profilokkal készült bukó-toló rendszer tökéletes választás például télikertek kialakításához.

Elegáns kapcsolat a kert és a szoba között

 

Toló-összecsukható ajtók
A toló-összecsukható ajtók részei harmonika módjára összehajthatók, így teljesen oldalra tolhatók. Az összecsukható ajtó – akár részben nyitott állapotban is – bármilyen helyzetben rögzíthető. Ennek a megoldásnak azonban az emelő-toló ajtós rendszerhez képest gyengébbek a hőszigetelési és a statikai tulajdonságai. Az Inoutic Prestige műanyag profilokkal készült harmonikaajtók nagy előnye, hogy semmilyen rögzített ajtószárny vagy osztás nem zavarja a kilátást.

Elegáns kapcsolat a kert és a szoba között

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog