2012. december 04.

Kis odafigyeléssel nagyobb biztonságban lehetünk

Kis odafigyeléssel nagyobb biztonságban lehetünk

A biztonságos otthon megteremtése és értékeink védelme a védelmi rendszerek hatékonyságán túl az emberi figyelmességen is múlik. Hiába alkalmazunk minőségi és biztonságos termékeket, megoldásokat, ha nem fordítunk kellő figyelmet környezetünkre, és nem vesszük észre az apró veszélyforrásokat.

A Hörmann Kft. Doszpot Péterrel – egykori rendőrségi főnyomozóval – közösen hívta fel a figyelmet a biztonság emberi és technikai oldalára. Doszpot Péter kifejtette, hogy értékeink védelmének érdekében nem elég „csak” jó minőségű termékeket választani, hanem komplex védelmi rendszerekben kell gondolkodni, amiben a Hörmann minőségi és biztonságos termékei megfelelő társak lehetnek. Az alábbiakban pár alapvető tippet és ötletet ad a békés otthon megteremtéséhez.

„Mindig célszerű a garázsból a házba vezető ajtót acélból készíttetni és kulcsra zárni. Gyakori betörési mód, hogy a garázsajtót feltörve jutnak be illetéktelenek a házba, s mivel az átjáróajtókat éjszakára többnyire nem zárják be a tulajdonosok, könnyű prédává válnak az értékek. Emellett a kényelem is veszélyforrás lehet: sokan már messziről kinyitják a garázst, kertkaput, így idegenek számára is lehetővé válik a házba vagy az udvarra jutás. Mégis az egyik legalapvetőbb probléma az, amikor a nyitott garázskapunál pakolunk ki az autóból, ami az illetéktelenek behatolása szempontjából szintén kiemelt veszélyforrás.” – emelte ki Doszpot Péter, majd hozzátette: „A biztonsági rendszerek önmagukban nem biztos, hogy elegendőek az illetéktelen személyek távol tartásához, ezért érdemes ezeket a rendszereket például távfelügyeleti szolgáltatással is ellátni. Sok családi háznál a főbejárat mellett hátsó bejáraton is megközelíthető a lakás, ilyenkor a bejárati ajtó betörésbiztossága mellett a hátsó bejárat minőségére, biztonságára is figyelni kell.”

 

Kis odafigyeléssel nagyobb biztonságban lehetünk

 

A tavaly 75 éves fennállását ünneplő német Hörmann a minőségi termékek mellett azok magas biztonsági szintjéről is jól ismert. Termékeik a MABISZ által is bevizsgáltak – a biztonságos és minőségi bejárati ajtók, illetve garázskapuk garantáltan megnehezítik az illetéktelen behatolók dolgát.

A Hörmann egyre innovatívabb, „nagyobb tudású” termékekkel jelenik meg a hazai piacon, folyamatosan fejlesztetve azok biztonságosságát, hogy minél inkább kivédhetőek legyenek a vagyon elleni támadások. Az innováció és biztonság jegyében fejlesztették ki a BiSecur rendszert is, amely exkluzív megjelenésével és 128-bites rádiófrekvenciás kódolásával – amit az online banki rendszerek védelmében is használnak – egyedülálló a piacon. Ez a termék ötvözi magában a 21. században elvárt kényelmi elvárásokat és biztonságot.

 

Kis odafigyeléssel nagyobb biztonságban lehetünk

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog