2011. április 15.

Az első, anyagában merevített profilrendszer

Az első, anyagában merevített profilrendszer

A Geneo profilokból mind megjelenésükben, mind energetikai jellemzőiket illetően egyedülálló ablakok készíthetők, melyek új épületekhez és régi épületek stílusos felújításaihoz egyaránt alkalmasak. Az elegáns, nagy üvegfelületű, vagy akár íves ablakok az alacsony energiafogyasztású épületek, illetve a passzívházak előírásainak is megfelelhetnek.

A Rehau által kínált Geneo profil az első anyagában merevített szerkezet, mely – az újonnan kifejlesztett Rau-Fipro szálerősítésű kompozit alapanyagnak köszönhetően – további acélmerevítést nem igényel, jelentősen javítva ezzel a hőszigetelést. A középtömítést és beépített thermomodult magában foglaló profil hőátbocsátási tényezője kimagasló: Uf=0,85 W/m2K. A 86 mm-es beépítési mélységű profilokkal passzívházakhoz alkalmas (Uw=0,73 W/m2K) és alacsony energiafogyasztású épületekbe építhető (Uw=1,1 W/m2K) ablakok is készíthetők.

A Geneo nemcsak az energiahatékonyságban meggyőző, hanem a hanggátlás terén is kiemelkedő: hanggátlási osztálya – a hagyományos rendszerekkel elérhetetlen – 5-ös (hangcsillapítási érték: Rw,P =47 dB).

 

Az első, anyagában merevített profilrendszer

 

Az innovatív profilrendszer a betörés ellen is biztonságot nyújt: speciális reteszelőelemek és további biztonsági kiegészítők gondoskodnak a megfelelő betöréssel szembeni védelem kialakíthatóságáról. Az ablakok könnyed működését új fejlesztésű tömítések segítik, így nyitásuk, zárásuk sokkal kisebb erőkifejtéssel végezhető. A fokozottan időjárásálló profilok sima felülete kevésbé hajlamos a szennyeződésre és karbantartása is egyszerű, könnyen tisztítható.

 

Az első, anyagában merevített profilrendszer

 

Átfogó rendszermegoldások

A Rehau komplex megoldásokat kínál az építőipar számára, aminek középpontjában a nyílászáró- és függönyfaltechnika, az épületgépészeti és a mélyépítési üzletágak termékei és rendszerei, valamint ezek tervezési támogatása áll. Az átfogó rendszermegoldások segítenek az energiaveszteségek csökkentésében, illetve a meglévő energia optimális kihasználásában, valamint a hatékony energiatermelésben.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog